19-046

Fritert kylling med søtpoteter

80 min | Smaksrik

Ingredienser

Panert kylling

300 g
Kylling lårfilet
1 klype
salt
1 klype
kvernet pepper
40 g
maissena
110 g
hvetemel
0.5 ts
hvitløkspulver
0.5 ts
løkpulver
0.5 ts
røkt paprikakrydder
0.25 ts
malt nellik
1 stk
egg
120 ml
vann
1 s
olivenolje
1 l
solsikkeolje

Bakte søtpotet fries

2 stk
søtpotet
2 ss
olivenolje
1 ss
maisenna
0.5 ts
hvitløkspulver
0.5 ts
røkt paprikapulver
2 klype
pepper
1 klype
salt

Marinert kylling

1 pose
kylling vingemix
1 klype
salt
1 klype
kvernet pepper
1 klype
tørket timian
0.5 ts
hvitløkspulver
0.5 ts
løk pulver
0.5 ts
røkt paprikapulver
0.25 ts
malt nellik
0.25 ts
cayennepepper
1 ss
eddik
1 ss
limesaft
1 l
solsikkeolje
1 ss
maisenna
Nyhet
Fritert kylling med søtpoteter

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lørdagsmiddag med kreolsk smak.

Slik gjør du

 Panert kylling

Kutt lårfiletene i 2 cm store terninger.

Bland sammen de tørre ingrediensene.

Ha i egg, vann og olivenolje, og bland godt sammen til en smidig røre.

Ha kyllingen i røren og la det stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Varm oljen til 180 grader og friter i 5-6 minutter, la kyllingen renne av seg på tørkepapir.

 

 

 

Marinert kylling

Finn frem 4 kylling klubber og 4 kyllingvinger.

Skyll dem godt.

Ha dem i en bolle sammen med salt, pepper, timian, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, malt nellik, cayennepepper og limejuice.

Bland godt sammen og la det marinere i minst en halv time.

Ha 1 ss olje i en stor panne, og brun kyllingen i noen minutter. Senk varmen på platen og ha i eddiken. La det stå under lokk på svak varme i 30-40 minutter.

Avkjøl.

Strø på maisenna og varm opp oljen til 180 grader.

Friter i 5-6 minutter og la de renne av på tørkepapir.

 

Bakte søtpotet fries

Kutt søtpotetene i strimler, ca. 1 cm tykke.

La potetene ligge i vann i 30 minutter.

Ta de ut av vannet og tørk dem godt.

Ha i en bolle og bland dem godt i olivenolje og krydder.

Legg dem på et bakepapir og stek på 200 grader i 30 minutter. Snu dem halvveis i steketiden.

Servering

Legg marinert og panert kylling på et fat sammen med søtpotetene. Strø over litt salt og kvernet pepper. Server med limebåter og pikliz.

Nyhet
Fritert kylling med søtpoteter