panko fried chicken

Taco med asiatisk vri

30 min | God og lettlaget

Ingredienser

Fritert kylling

1 dl
panko strøbrød
2 stk
egg
1 l
nøytral olje
600 g
Kylling lårfilet
1 dl
hvetemel

Red curry coleslaw

2 ts
red curry paste
2 dl
majones
0.3 stk
kål, i tynne strimler
1 stk
gulrot, i tynne strimler
1 klype
salt og sukker

Tomatsalsa

2 stk
store tomater, hakket
1 fedd
hvitløk
0.5 stk
lime (saften)

Tilbehør

2 stk
romanosalat
1 stk
bunt frisk koriander
1 stk
lime, i båter

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Knasende, krispy taco med tomatsalsa.

Slik gjør du

Panering:

Pisk sammen to egg. Finn frem hvetemel, og ha i en klype slat. Finn frem strøbrød.

Vend kylling lårfilet først i mel, så i egg, og deretter i strøbrød.

 

Fritering:

Varm opp ovnen til 185 grader.

Finn frem en stor kasserolle og ha i olje. La kyllingen hvile imens oljen varmes opp. Varm opp oljen til 180 grader. Om du lurer på om oljen er varm nok kan du legge inn en tresleiv, om det bobler rundt den, så er oljen klar.

Friter kyllingen i ca. 5 minutter til den har fått en gyllen farge.

Etterstek kyllingen i ovnen i 10-15 minutter.

Del opp kyllingen i passe tykke strimler.

Red curry coleslow

Skjær gulrot og kål i tynne strimler.

Bland red curry paste og majones. Ha i salt og sukker etter smak.

Vend inn gulrot og kål i sausen.

Tomatsalsa:

Hakk tomatene og press hvitløken, press over limesaft og ha i hakket korander. Bland godt sammen.

 

Riv av bladene på salaten og skyll den. Tørk den og legg på coleslaw, kylling og topp med salsa. Dryss gjerne litt frisk koriander på toppen.

Pynt med limebåter.