Middelshavspita

Pita med smak av midtøsten

20 min | God og lettlaget

Pita med hummus og aubergine som setter fart på smaksløkene.

Ingredienser

Tahini majones

2 ss
tahini
1 ss
sitronsaft
2 ss
majones
1 fedd
hvitløk
1 klype
salt og pepper

Hummus

1 pk
ferdig hummus

Pita fyll

1 pk
Flammegrillet lårfilet
0.25 stk
rødkål, tynnskivet
1 ss
sitronsaft
1 stk
aubergine
100 g
ruccola
1 ts
tabasco eller annen sterk saus
1 ss
olivenolje

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Pita med hummus og aubergine som setter fart på smaksløkene.

Slik gjør du

Tahini majones

Bland de fire ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.

Pita fyll

Kutt rødkål i tynne skiver, ha på en klype salt og litt sitronsaft. Bruk en hanske for å unngå farge på hender, og press ut vesken fra kålen.

Sett den til side. Etter ti minutter kan du helle av overflødig veske.

Aubergine

Kutt auberginen i tynne skiver. Ha litt olje i en panne på medium styrke. Ha i aubergine og en klype salt. Stek den på begge sider til den er myk.

Monter

Om du ønsker det kan du varme pita brødene og kyllingen litt i ovnen.

Skjær opp pitabrødet og ha på et lag med hummus, så ruccola, rødkål, abergine og til slutt kyllingen.

Topp med tabasco og tahini majones.