Gravet eggeplomme

Gravet eggeplomme

20 min | Enkel

Gravet eggeplomme er en smakstilsetning som kan brukes til nesten alt fra iskrem til tartar.

Ingredienser

6 stk
200 g
salt
200 g
sukker

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Gravet eggeplomme er en smakstilsetning som kan brukes til nesten alt fra iskrem til tartar.

Slik gjør du

Bland sammen salt og sukker og ha halvparten over på et fat som er stort nok til at ikke eggeplommene vil røre hverandre.

Bruk baksiden av en skje og lag seks groper i salt- og sukkerblandingen som eggeplommene skal ligge i.

Skill eggeplommen fra hviten og legg de forsiktig ned i gropene.

Bruk resten av salt- og sukkerblandingen til å dekke eggeplommene.

La det stå i kjøleskap i 24 timer.

Ta eggeplommene ut av blandingen og skyll de i kaldt vann.

Sett ovnen på varmluft på 50 grader i ca. 4 timer til de er helt tørre.

Brukes som smakstilsetning til en rekke forskjellige matretter. Bl. a iskrem, tartar, salater og grillmat.