
Shakshuka
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Shakshuka er en nordafrikansk rett som består av speilegg i tomatsaus. Serveres i panne og passer perfekt til frokost eller lunsj.
Slik gjør du
Kutt opp løken en små biter, skjær paprikaen i terninger og knus hvitløken.
Varm solsikkeolje i en stor stekepanne og tilsett løk og paprika. Stek til det er mørt ca. 5 minutter.
Tilsett hvitløk, spisskummen og chilipulver og stek et par minutter til.
Tilsett tomatene og knus de med en tresleiv og la sausen koke opp. Smak til med salt og pepper.
Lag seks groper i sausen og tilsett ett egg i hver grop.
Sett et lokk på stekepannen og la det småkoke i 5-8 minutter, eller til eggene er ferdige.
Topp med finhakket persille.
Serveres i stekepannen rett på bordet, gjerne med et godt brød til.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5


Nudel kyllingsuppe

Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter

Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott

Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker

Crispy Chicken Burger med chipotle mayo

Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney

Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw

Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing