Grillet kylling i Mole Coloradito
Ingredienser
Til kyllingen
Mole Coloradito saus:
Håndlagde Tortillas
Grillet salsa verde
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
Kyllingen:
Legg kyllingen i en glassbolle og hell ca 5 dl mole saus over kyllingen. Pass på at sausen dekker kyllingen. Mariners i 2-4 timer.
Kyllingen legges på direkte varme.
Kyllingen stekes 5 min på hver side i direkte varme.
Husk å pensle kyllingen med sausen når du snur den på grillen.
Flytt til indirekte varme og la kyllingen steke med lokk på i ca 40 min. Kyllingen er ferdig når den indre temperaturen er ca 73 grader.
Når kyllingen er ferdig, ta den ut fra grillen og legg den på en tallerken. Dryss med sesamfrø og dekk med folie over for å beholde varmen.
Mole Coloradito saus:
Fremgangsmåte: Rens de tørkede chiliene. Ta bort stilken, åpne og ta ut frø. Del i mindre biter. Det er viktig å bruke hansker når man jobber med chili.
Varm ca ½ dl olje i en stor kjele.
Kutt løk i mellomstore terninger.
Skrell hvitløken.
Kutt tomater i mellomstore biter.
Stek løk og hvitløk til den er gylden.
Legg oppi tørket chili og rør i kjelen inntil chilien har blitt myk og du kan lukte aromaen.
Pass på å ikke steke chilien for lenge da den kan bli bitter.
Legg oppi tomater og tomatillos
Legg oppi resten av ingrediensene og la det koke opp.
Ta ned varmen til middels lav og la det småkoke i 2 timer. Husk å røre ofte så den ikke brenner seg i bunnen.
Håndlagde tortillas
Varm opp vann.
Legg maismel i en bolle.
Hell i varmt vann.
Kna i deigen godt. Vi vil ha en deig som er myk som plastelina men fortsatt litt klissete.
Lag baller på størrelse med en ping-pong ball.
Bruk en tortillapresse. Legg en plastpose mellom pressen og deigen. Sylvia liker å bruke brødposer.
Åpne pressen og posen og legg tortillaballen i midten av pressen. Press forsiktig ned til du får ønsket tykkelse – helst 2-3 mm.
Ta tortillaen forsiktig fra plastikken og stek på steketakke eller i en varm tørr panne uten olje.
Tortilla stekes først på en side i ca 30 sek, snu så tortillaen og stek i 45 sek, og snu den en siste gang og stek i ca 45 sek eller inntill tortillaen begynner å fylles med luft. Så legger du tortillaen i et lite kjøkkenhåndkle for å holde varmen.
Grillet salsa verde
Legg tomatillos, hvitløksfedd, og jalapeno på grillen. Stek godt til de har grill mønster.
Finhakk koriander og kutt løk i små terninger.
Legg tomatillos, hvitløksfedd, jalapeno og salt i en mikser og kjør til en glatt konsistens. Hvis man bruker molcajete så er det viktig å mos en ingrediens om gangen.
Kutt avokado i små terninger.
Når du har en fin glatt konsistens så kan du legge til koriander, løk og avokado. Dette gjør at salsa får en annen konsistens og gir litt tyggemotstand.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing