Kylling gulasj

Kylling gulasj

60 min | Herlig

Bytt ut storfekjøtt med kylling til denne deilige klassiske ungarske gryten.

Ingredienser

500 g
Den Stolte Hane Kylling lårfilet, kuttet i biter eller 2 stk hele Gårdsklekket kyllinglår
1 ts
Solsikkeolje
2 stk
Hvitløksfedd, knust
1 stk
Selleristang, i terninger
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Oransje paprika
1 ts
Sukker
1 ts
Merian
1 ts
Karve
0.5 ts
Cayennepepper
1 ts
Tomatpure
300 ml
Kyllingbuljong
1 stk
Bunt frisk persille
16 stk
Små poteter
1 ts
Smør
2 stk
Klype salt og pepper
2 stk
Gul løk, i tynne skiver
Nyhet
Kylling gulasj

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bytt ut storfekjøtt med kylling til denne deilige klassiske ungarske gryten.

Slik gjør du

Varm olje i en stor kasserolle på middels styrke

 

Ha i løken og stek i ca. 10 minutter, rør innimellom

Ha i selleri og stek i 3-4 minutter, så hvitløken og  tomatpure og rør i ca. 1 minutt

 

Ha i sukker, merian, karve og cayennepeppe.

Kutt paprikaene i store stykker, legg litt til siden. Resten har du oppi gryten sammen kyllingen, og rører godt sammen.

Bruker du hele kyllinglår: Stek kyllinglårene i pannen med skinnsiden ned. Sett på stekeovn og stek lårene til de når en kjernetemperatur på ca 72 grader

Ha i buljong, og smak til med salt og pepper.

 

Ta på et lokk og kok på lav styrke i 45 minutter til kyllingen er mør, og sausen har fått en tykk konsistens.

 

Kok poteter i en kjele.

Når potetene er ferdig kokt, hell av vannet og bland inn smør og frisk, kuttet persille.

 

Server på en tallerken med resten av paprikaene og poteter.

Nyhet
Kylling gulasj