Kyllinggryte med tranebær

Kyllinggryte med tranebær

50 min | Herlig

Tranebær setter et søtt, syrlig preg på denne sofistikerte gryten.

Ingredienser

600 g
Kylling overlår BBQ
1 ts
Solsikkeolje
1 stk
Gul løk, kuttet i små biter
40 stk
Sopp
2 stk
Selleristenger, kuttet i tykke biter
500 g
Kålrot, kuttet i terninger
1 stk
Hvitløksfedd, knust
250 g
Frosne tranebær
500 ml
Kyllingbuljong
120 g
Brunt sukker
1 stk
Kanelstang
Nyhet
Kyllinggryte med tranebær

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Tranebær setter et søtt, syrlig preg på denne sofistikerte gryten.

Slik gjør du

 Varm oljen i en ildfast kasserolle på middels styrke.

Ha i løken og stek i 5 minutter til den er gyllen.

Ha i selleri, kålrot, sopp og hvitløk og stek i 5 minutter.

Ha i tranebær og stek i 3 minutter.

Ha i buljong, brunt sukker, kanelstang og kylling og la det småkoke.

Smak til med salt og pepper.

Ta på ett lokk og sett den inn i forvarmet ovn på 170 grader i 30 minutter. Hvis du ønsker at skinnet på kyllingen skal være sprøtt, kan du ta av lokket og heve kyllingen slik at den ligger øverst i kasserollen, og sette ovnen på grill de siste 5 minuttene.

Server med baguetter, smør og svarte oliven.

Nyhet
Kyllinggryte med tranebær