Nevada Berg

Høstlig kyllingsalat med tyttebærdressing

30 min | God og lettlaget

Lun og god kyllingsalat med tyttebær, nøtter og fenalår

Ingredienser

Kyllingbryst

2 ss
olivenolje
0.25 ts
tørket timian
0.25 ts
tørket salvie
0.25 ts
raspet muskat
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Nøtt- og frøblanding

35 g
valnøtter
30 g
gresskarfrø
1 ss
olivenolje
1 klype
havsalt
0.5 ss
honning
6 skiver
fenalår

Tyttebærdressing

160 ml
olivenolje
6 ss
eplecidereddik
3 ss
tyttebærsyltetøy
2 ts
dijon sennep
1 klype
salt

Salat

200 g
kålblader, delt i passende biter
200 g
rosenkål, renset og delt i biter
2 stk
epler, delt i tynne skiver
50 g
friske tyttebær

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lun og god kyllingsalat med tyttebær, nøtter og fenalår

Slik gjør du

Kyllingbryst

Finn frem en bolle og bland olje, timian, salvie, muskat, salt og pepper. Legg i kyllingbrystene og bland godt sammen.

Finn frem en stekepanne og varm opp med olje til medium styrke. Stek kyllingbrystene i 5-8 minutter på hver side til brystet er gjennomstekt.

Ta de av platen og la de hvile i 10 minutter før du kutter de i tynne skiver.

 

 

 

Nøtt- og frøblanding

Forvarm ovnen til 180 grader.

Finn fram et stekebrett med bakepapir.

I en bolle blander du valnøtter, gresskarfrø, olje, havsalt og honning. Legg det på stekebrettet i et tynt lag.

Legg fenalårskivene på stekebrettet og sett brettet inn i ovnen. Stek det i 10-15 minutter til frøblandingen er gyllen og fenalårskivene er krispy.

Sett til side og avkjøl.

 

 

Dressing

Bland sammen olivenolje, eplecider eddik, tyttebærsyltetøy, dijon sennep og hav salt.

 

Salat

Finn frem en stor bolle og ha i kål og rosenkål. Bland det sammen halvparten av dressingen. Topp med skivete epler, kyllingbryst, ristede nøtter- og frøblanding, fenalår knust i mindre biter og pynt med friske tyttebær. Spe på med resten av dressingen og server.