Kycklingfars_lasagne_liggande_grund-fyrkant

Lasagne Tricolore

50 min | Inspirerende

Grillet paprika, spinat og parmesan-himmel

Ingredienser

Kjøttsaus

1 stk
Gul løk, finhakket
1 fedd
Hvitløk, finhakket
0.5 stk
Rød chili, finhakket
2 ss
tomatpurè
1 ss
sukker
1 boks
hakkede tomater
1 dl
Fersk basilikum
0.25 dl
rødvin (kan droppes)
3 ss
matolje
1 klype
salt
0.5 klype
pepper
1 ss
oregano

Ostesaus

4 ss
smør
4 ss
hvetemel
6 dl
melk
1 ts
salt
1 ts
muskat
150 g
mozarella
2 dl
parmesan, revet

Øvrig fyll

500 g
Grillet paprika (gjerne hermetisk)
100 g
spinat (fersk)
12 stk
lasagneplater

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Grillet paprika, spinat og parmesan-himmel

Slik gjør du

Sett ovnen på ca 180 grader

 

Stek løk, hvitløk og chili i olivenolje. Tilsett tomatpuré, sukker og oregano. Smelt noen minutter til. Tilsett kjøttdeig av kyllingfilet og brun til den får litt farge.

 

Tilsett knuste tomater og muligens litt rødvin. Salt og pepper. La sausen småkoke i omtrent 30 minutter på svak varme

Smelt smøret i en kjele. Visp inn melet. Hell i melk og visp sammen. Ha i salt, pepper og muskatnøtt. Visp sammen i ca 5 minutter til sausen tykner. Tilsett revet mozzarella og la koke noen minutter til på svak varme. Sett til side.

Montering

 

Ha litt av kjøttdeigsausen og bechamelsausen i bunnen av en ovnsform. Tilsett et lag lasagneplater og dekk til med mer bechamelsaus. Legg deretter lasagneplater med kjøttdeigsaus, bechamelsaus, grillet paprika og spinat. Avslutt med et lag bechamelsaus og dryss over med parmesan. Stek lasagnen i ovnen i ca 30-40 min.

 

Rester? Lasagnen er nesten enda bedre dagen etter.