mini pavlova

Mini pavlova med vaniljekrem og friske bær

120 min | Sommerlig

En deilig, søt dessert til festlige anledninger

Ingredienser

200 g
melis
1 ss
maisenna
5 dl
kremfløte
1 ss
sukker
1 stk
vaniljestang
1 kurv
jordbær
1 pakke
blåbær
1 pakke
bringebær
1 håndfull
mynte

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En deilig, søt dessert til festlige anledninger

Slik gjør du

Skill hvitene fra plommen og ha de over i en bolle.

Pisk hviten til den begynner å stivne.

Tilsett melisen litt og litt til blandingen blir glatt og stiv.

Tilsett maisenna og rør inn.

Sett stekeovnen på varmluft på 120 grader.

Ha blandingen over i en sprøytepose.

Kle et stekebrett med bakepapir og sprøyt ut massen til passelig størrelse, ca 5 cm i diameter.

Sett brettet inn i ovnen og la marengsen steke i 1,5 time.

Når de er ferdige tas de ut av ovnen og avkjøles.

Ha fløten over i en bolle.

Kutt vaniljestangen på langs og skarp ut frøene med en skje.

Ha frøene i kremfløten og tilsett sukker.

Pisk fløten til krem.

Dekorer marengsen med krem, og topp med bær og mynte.

Legg de over på et fat og server.