Skolebrød
Ingredienser
Skolebrød deig
Vaniljekrem
Glasur
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Nydelige skoleboller med vaniljekrem
Slik gjør du
Skolebrød
Bland alle ingrediensene unntatt smør i en kjøkkenmaskin, elt eigen i ca 10min på sakte fart, tilsett så smøret i kalde terninger, miks til deigen blir smidig og glatt, ca 15-20 min på sakte fart.
La deigen heve i 60 min, form så deigen til boller på på 80-100gr og ha de på et stekebrett.
Hev til dobbelstørrelse, trykk ut en grop med god størrelse til eggekrem/vaniljekremen i midten av bollen og fyll i krem.
Hev så skolebollen til dobbel størrelse igjen.
Pensle bollene med egg og sett de inn i forvarmet ovn på 210 grader. Stek bollene i 12-15 minutter.
Avkjøl bollene på en rist.
Tips: Renner kremen ut under stek er muligens skolebollen din ikke hevet lenge nok!
Vaniljekrem
Varm opp melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele til rett under kokepunktet.
Bland eggeplommer med melk og maizena.
Hell den varme melkeblandingen gradvis over eggeblandingen.
Hell hele blandingen tilbake i kjelen og kok til ønsket tykkelse.
Glasur
Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt.
Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann.
Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing