solgul plomme

Verdens beste boller

90 min | Enkelt

Deilige luftige boller til dager du vil kose deg litt ekstra.

Ingredienser

550 g
hvetemel
55 g
sukker
10 g
salt
2 stk
185 g
vann
25 g
fersk gjær
100 g
meierismør

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Deilige luftige boller til dager du vil kose deg litt ekstra.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene unntatt smør i en kjøkkenmaskin, elt eigen i ca 10min på sakte fart, tilsett så smøret i kalde terninger, elt til deigen blir smidig og glatt, ca 15-20 min på sakte fart.

La deigen heve i 60 min, form så deigen til hva du måtte ønske deg, boller, hamburgerbrød, brød, skolebolle etc

Hev deigemnene på et lunt sted til dobbel størrelse, gjerne på platen under ett kjøkkenhåndkle.

Pensle bollene med egg, og stek de på varmluft i 210 grader i 6-10 minutter

Avkjøl bollene på en rist.