_pOwiK40
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Patatas bravas med bravas saus

min | God og lettlaget

Patatas bravas er en av de mest tradisjonelle tapasrettene.

Ingredienser

4 stk
poteter

Sausen

4 ss
olivenolje
1 ss
røkt paprikakrydder
1 ss
hvetemel
4
hvitløksfedd
1
kjøttbuljong terning og 2,5 dl vann

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Patatas bravas er en av de mest tradisjonelle tapasrettene.

Slik gjør du

Poteter
Skjær de råe potetene i båter før du igjen skjærer de i terninger.

Stek de så på middels varme med nok frityrolje til at potetene dekkes, i ca. 5-7 min til de blir myke. Så skrur du opp temperaturen og steker i ca. 2 min til (til de blir litt sprø og gyldne).

Saus:
Hakk hvitløkene og stek i oljen til de bruner seg, tilsett mel og rør litt sammen.

Tilsett røkt paprikakrydder og rør sammen igjen, tilsett kjøttbuljong og vannet.

Bland alt sammen med blender.

Serverer potetene med bravas saus og gjerne også litt alioli

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5