_-6 kopi

Syltet kantarell med stjerneanis

30 min | Enkel

Bruk den som tilbehør til middag, eller i toast med stekt og skivet kreolsk sandwichfilet

Ingredienser

1 l
små kantareller
1.5 dl
eddik 7%
2 dl
sukker
4 dl
vann
1
stjerneanis
2 skiver
ingefær
2 stk
laurbærblad
1 ts
pepperkorn

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bruk den som tilbehør til middag, eller i toast med stekt og skivet kreolsk sandwichfilet

Slik gjør du

Kok opp eddik, sukker og vann. Tilsett stjerneanis, ingefær, laurbærblader og pepperkorn. La det koke et par minutter.

Rens soppen med en soppbørste, og skyll soppen lett i vann. Ha så soppen over i syltelaken og la det koke et minutt til.

Avkjøl helt og ha både soppen og syltelaken over i helt rene og tørre sylteglass. Pass på at laken dekker soppen.

Soppen kan spises etter et døgn i syltelaken, men blir bare bedre og bedre med tid. Oppbevares mørkt og kjølig i månedsvis.