Kylling carbonara
15 min | Enkel
Ingredienser
400 g
Lingune pasta
4 stk
eggeplommer
50 g
revet parmesan
1 pk
stekt og skivet med soltørket tomat
2 ss
olivenolje
1 ss
smør
4 dl
vann
1 klype
salt
1 klype
pepper
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Carbonara med Spiseklar kylling for hverdagsmiddagen.
Slik gjør du
Separer eggeplommene og ha de klare.
Ta kyllingen ut av kjøleskapet slik at den blir romtemperert.
Kok opp vann til pasta, og ha i rikelig med salt.
Kok pasta etter anvisning på pakken, og sil av vannet. Spar på pasta vannet for emulgering av carbonaraen.
Finn fram en vid stekepanne til den ferdig kokte pastaen.
Varm opp litt olivenolje på svak varme.
Tilsett den kokte pastaen og hell i 4 dl pasta vann.
Tilsett eggeplommene og parmesan, mens du rører og flipper pannen for å blande det godt.
Pass på at det ikke koker i pannen når du tilsetter eggeplommene. Temperaturen skal være på 60-70 grader for optimalt resultat, og for at eggeplommen ikke skal steke.
Når osten har smeltet og eggeplommen er blandet inn, tilsetter du smør og lar det smelte inn.
Helt til slutt vender du inn kyllingen for å få varme i den.
Server umiddelbart.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing