_-7

Kylling carbonara

15 min | Enkel

Carbonara med Spiseklar kylling for hverdagsmiddagen.

Ingredienser

400 g
Lingune pasta
50 g
revet parmesan
1 pk
stekt og skivet med soltørket tomat
2 ss
olivenolje
1 ss
smør
4 dl
vann
1 klype
salt
1 klype
pepper

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Carbonara med Spiseklar kylling for hverdagsmiddagen.

Slik gjør du

Separer eggeplommene og ha de klare.
Ta kyllingen ut av kjøleskapet slik at den blir romtemperert.
Kok opp vann til pasta, og ha i rikelig med salt.
Kok pasta etter anvisning på pakken, og sil av vannet. Spar på pasta vannet for emulgering av carbonaraen.
Finn fram en vid stekepanne til den ferdig kokte pastaen.
Varm opp litt olivenolje på svak varme.
Tilsett den kokte pastaen og hell i 4 dl pasta vann.
Tilsett eggeplommene og parmesan, mens du rører og flipper pannen for å blande det godt.
Pass på at det ikke koker i pannen når du tilsetter eggeplommene. Temperaturen skal være på 60-70 grader for optimalt resultat, og for at eggeplommen ikke skal steke.
Når osten har smeltet og eggeplommen er blandet inn, tilsetter du smør og lar det smelte inn.
Helt til slutt vender du inn kyllingen for å få varme i den.
Server umiddelbart.