tom kha gai

Tom Kha Gai

30 min | Enkel

Nydelig asiatisk suppe til turen, eller hjemmekos.

Ingredienser

150 g
ris
1 dl
ingefær, hakket
2 fedd
hvitløk, hakket
1 stk
gul løk, hakket
200 g
sjampinjong, delt i skiver
1 stk
sitrongress
3 stk
limeblader
1 terning
kyllingbuljong
2 ss
grønn karri paste
5 dl
kokosmelk
150 g
sukkererter
3 ss
fiskesaus
1 stk
lime, saften av
1 stk
chili, hakket
4 ss
frisk koriander, grovhakket

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Nydelig asiatisk suppe til turen, eller hjemmekos.

Slik gjør du

Kok ris som anvist på pakken.

Fres løk, hvitløk, ingefær og sjampinjong i olje. Tilsett limeblad, sitrongress og fiskesaus. Deretter har du i kraften fra fra risen og kokosmelken. La dette koke i 30 minutter. Balanser med sukker, salt og kanskje litt mer limesaft.

Sile ut grønnsakene og kjøl ned. Suppen tar du på termos.

Anrett ris, kylling, grønnsakene, hakket koriander og chilien i boller med lokk.

Ved servering helles suppa i bollen(e). Nyt!

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5