Eggpai med tomater

Tomatpai med egg

50 min | God og lettlaget

Herlig lettlaget pai med fetaost og solmodne cherrytomater

Ingredienser

Deig

250 g
hvetemel
1 dl
vann
125 g
smør

Fyll

1 bunt
vårløk, grovhakket vårløk
2 dl
creme fraîche
1 dl
kremfløte
3 stk
300 g
cherrytomater
100 g
fetaost, smuldret
150 g
revet ost
1 håndfull
basilikum

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Herlig lettlaget pai med fetaost og solmodne cherrytomater

Slik gjør du

Start med paideigen.

Smuldre kaldt smør i melet, tilsett vann og kna til deigen er smidig. La den hvile i ca. en halvtime.

 

Sett stekeovnen på 200 grader. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle inn i en paiform ( ca. 20 cm diameter.) Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen i ca. 15 minutter.

Pisk sammen egg, creme fraiche og kremfløte. Bland inn smuldret fetaost og grovhakket vårløk. Hell over den forstekte paibunnen.

Del cherrytomater i to og topp over eggeblandingen.

Stek videre i ca. 40 minutter til eggblandingen er fast og gyllen.

Topp med frisk bailikum.