
Tomatpai med egg
50 min | God og lettlaget
Ingredienser
Deig
250 g
hvetemel
1 dl
vann
125 g
smør
Fyll
1 bunt
vårløk, grovhakket vårløk
2 dl
creme fraîche
1 dl
kremfløte
3 stk
egg
300 g
cherrytomater
100 g
fetaost, smuldret
150 g
revet ost
1 håndfull
basilikum
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Herlig lettlaget pai med fetaost og solmodne cherrytomater
Slik gjør du
Start med paideigen.
Smuldre kaldt smør i melet, tilsett vann og kna til deigen er smidig. La den hvile i ca. en halvtime.
Sett stekeovnen på 200 grader. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle inn i en paiform ( ca. 20 cm diameter.) Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen i ca. 15 minutter.
Pisk sammen egg, creme fraiche og kremfløte. Bland inn smuldret fetaost og grovhakket vårløk. Hell over den forstekte paibunnen.
Del cherrytomater i to og topp over eggeblandingen.
Stek videre i ca. 40 minutter til eggblandingen er fast og gyllen.
Topp med frisk bailikum.