eggs en meurette

Eggs en meurette

30 min | Sofistikert

Porsjerte egg i rødvinssaus er en klassisk rett fra Bourgunde i Frankrike. En sikker vinner til søndagsbrunsjen.

Ingredienser

2 dl
oksekraft
2 dl
rødvin
300 g
bacon
4 skiver
surdeigsbrød
4 stk
sjalottløk
2 ss
sukker
4 stk
1 ss
maisena
4 ss
smør
1 ts
eddik
1 klype
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Porsjerte egg i rødvinssaus er en klassisk rett fra Bourgunde i Frankrike. En sikker vinner til søndagsbrunsjen.

Slik gjør du

Ha rødvin i en kasserolle og reduser til ca. 1/4.

Ha oksekraften i en kasserolle og reduser til ca. 1/4.

Bland oksekraft og rødvin sammen og reduser litt til. Bland 1 ss med maisenna med 2 ss vann og ha i blandingen.  Smak til med salt.

Kutt bacon i terninger og stek det i en stekepanne. Når de er ferdig stekt, la de renne av seg på et tørkepapir.

Skrell sjalottløken og del den på langs. Bruk samme stekepanne du hadde bacon i. Legg i løken med snitt siden ned og stek til de begynner å bli brune. Snu løken og strø over sukker og la de steke i ca. 3 minutter til.

Sett på en kasserolle med vann, en klype salt og 1 ts. eddik.

Skjær tykke skiver av surdeigsbrødet og stek dem i smør i en stekepanne.

Knekk eggene i en liten skål, lag en virvelvind i vannet og slipp ett og ett egg ned i midten av vannet og la det trekke i 4-5 minutter, eggehviten skal stivne, men ikke plommen.

Monter på en tallerken brødskiver med bacon og et egg på hver av skivene. Topp med rødvinssausen og server umiddelbart.