Eltefritt grytebrød

Eltefritt grytebrød

60 min | Herlig

Et deilig brød med ekstra sprø skorpe

Ingredienser

1.5 ts
salt
0.25 g
gjær
2 dl
kefir
2 stk
1 dl
vann
500 g
hvetemel

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Et deilig brød med ekstra sprø skorpe

Slik gjør du

I en bolle blander du sammen mel, tørrgjær og salt. Pisk sammen egg, kefir og vann. Bland inn i melblandingen. Dekk til deigen, og la den hvile i ca. 20 timer.

Når den er ferdighevet, velter du den ut på ett melet underlag og former den sammen til en ball. Legg deigen over på ett bakepapir og la den heve i ca. en time.

Etter en halvtime finner du frem en ildfast gryte med lokk. Sett den inn i kald ovn, og skru ovnen på 250 grader. Etter ca. 20 minutter tar du ut gryten, og legger deigen med bakepapiret i gryten.

Sett på lokket.

Sett gryten tilbake i ovnen og stek i ca. 30 minutter. Ta av lokket skru ned ovnen til 230 grader og stek videre i 15-20 minutter.