Eltefritt grytebrød
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Et deilig brød med ekstra sprø skorpe
Slik gjør du
I en bolle blander du sammen mel, tørrgjær og salt. Pisk sammen egg, kefir og vann. Bland inn i melblandingen. Dekk til deigen, og la den hvile i ca. 20 timer.
Når den er ferdighevet, velter du den ut på ett melet underlag og former den sammen til en ball. Legg deigen over på ett bakepapir og la den heve i ca. en time.
Etter en halvtime finner du frem en ildfast gryte med lokk. Sett den inn i kald ovn, og skru ovnen på 250 grader. Etter ca. 20 minutter tar du ut gryten, og legger deigen med bakepapiret i gryten.
Sett på lokket.
Sett gryten tilbake i ovnen og stek i ca. 30 minutter. Ta av lokket skru ned ovnen til 230 grader og stek videre i 15-20 minutter.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing