tortilla

Tortilla med syltet rødløk

15 min | Veldig enkelt

Lettlaget hverdagslykke med avokado, kyllingbryst og syltet rødløk.

Ingredienser

Syltet rødløk

2 stk
rødløk i tynne skiver
3 dl
vann
2 dl
sukker
1 dl
eddik

Kylling

1 ts
paprikakrydder
1 ts
spisskummen
1 klype
salt
1 klype
pepper
2 ss
matolje

Tortillalefser

1 pk
Tortillalefser (kan evt lages selv - oppskrift under)
2 stk
håndfuller fersk koriander
2 stk
lime i båter
100 g
fetaost, smuldret

Hjemmelagde tortillalefser

0.5 dl
matolje
2 ts
bakepulver
0.5 ts
salt
150 g
byggmel
250 g
hvetemel
2 dl
vann

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lettlaget hverdagslykke med avokado, kyllingbryst og syltet rødløk.

Slik gjør du

Syltet rødløk

Kutt rødløk i tynne skiver og legg over på ett glass. Kok opp vann, sukker, eddik og hell over på glasset. La stå frem til servering.

Tips:

Syltet rødløk holder seg flere dager i kjøleskapet. Lag gjerne en større porsjon som tilbehør til andre middager.

Foto av Frank R, Unsplash

Kyllingfilet

Ta kylling ut av kjøleskapet, tørk av med tørkepapir. Krydre kyllingfiletene med paprikapulver, spisskummen, salt og pepper. Ha 2 ss olivenolje i en passe stor panne, og stek filetene på høy varme i noen minutter på hver side.Skru ned varmen og stek videre i 7-8 minutter under lokk til de er gjennomstekt.

 

Avokado/avokadokrem

Når kyllingen godgjør seg moser du avocado og smaker til med salt, pepper og limesaft. Ønsker du en mer kremet konsistens kan du tilsette noen ss rømme eller creme fraich. Varm lefser etter anvinsing på pakken og smuldre opp fetaosten i småbiter. Skjær kyllingen i passende biter.

 

 

Servering

Topp lefser med most avocado, kylling, syltet rødløk, fetaost og friske urter. Skvis over litt lime og nyt!

evt Hjemmelagde tortillalefser

  1. Bland alle ingrediensene sammen til en smidig deig. Deigen må ikke bli for hard.
  2. Legg et kjøkkenhåndkle og plastfolie over bollen. La deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter.
  3. Del deigen i 12 like store emner. Form emnene til boller og klem dem litt flate. La de hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
  4. Kjevle «bollene» ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Pass på at lefsene ikke blir for store. Lefsene bør være på størrelse med stekepannen din.

    Stek tortillalefsene i en tørr stekepanne eller på takke på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snu dem og steker på andre siden.

    Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre innpakket  et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre. Spiser du ikke opp alle med en gang kan de fryses

Foto av juan manuel Núñez Méndez, Unsplash