cæsar salat

Cæsar salat med Parmesanchips

20 min | Smaksrik

Knasende god klassisk Cæsar salat med en liten vri

Ingredienser

Cæsar dressing

2 stk
eggeplommer
1.5 ss
eddik
4 dl
nøytral olje
1 ts
dijon sennep
1 klype
salt
1 klype
sukker
4 stk
ansjosfilet
1 fedd
hvitløk
1 klype
pepper
20 g
parmesan

Salat

2 stk
romanosalat
20 g
parmesan

Parmesanchips

50 g
parmesan

Brødkrutonger

4 stk
skivet brød
4 ss
olivenolje
1 fedd
hvitløk

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Knasende god klassisk Cæsar salat med en liten vri

Slik gjør du

Cæsar dressing:

Rør eggeplommer sammen med salt til de er lyse og tykke. Eggeplommene bør være i romtemperatur. Finhakk ansjonsfilet og ha de i blandingen. Ha i sennep og halvparten av eddiken. Ha i sukker og pepper.

Spe forsiktig inn  olje mens du fortsetter å vispe. Pass på at dressingen hele tiden er glatt og blank. Blir den tynnere er det fare for at den skiller seg. Den skal få en konsistens som tynn majones.

Smak til med salt, pepper og eddik. Når den er ferdig ska den holde formen. Vend inn knust hvitløk og revet parmesan.

 

Parmesanchips:

Bruk en ostehøvel og høvle tynne skiver av parmesan.

Legg skivene på ett stekebrett med bakepapir.

Stek på 220*c grader i 10-15 min.

De er ferdige når de har smeltet, og har fått en gyllen farge. Ta de ut av ovnen og la de avkjøle seg på stekebrettet.

 

Brødkrutonger:

Bland sammen olje, salt og knust hvitløk i en bolle. Vend brødet i blandingen.

Sett ovnen på 200 grader.

Legg terningene utover et stekebrett med bakepapir.

Snu terningene underveis i stekingen. De er ferdige når de har fått en gyllen farge.

La de avkjøles på stekebrettet.

Salat:

Vask og rens salaten og riv den i grove biter i en stor bolle.

Vend inn dressingen og ha i kyllingen.

Topp med parmesanchips, krutonger og et dryss med revet parmesan.