Kadai murga
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kadhai murga

60 min | Smaksrik

En uimotståelig middag med indisk kylling. 

Ingredienser

Kadhai murga

600 g
kyllinglår uten skinn/kyllingfilet
4 ss
sitronsaft
1 ts
gurkemeie
0.5 ts
chili pulver
1.5 ts
salt
8 ss
olje
125 g
løk
2 fedd
hvitløk
2 ss
ingefær
1 ts
malt korianderfrø
1 ts
malt spisskummen
1 stk
finsnittet chili
2 stk
tomater
0.5 stk
løk
1.5 stk
paprika I store terninger
0.5 dl
vann
1 ts
garam masala
2 ss
finstrimlet koriander

Rødbet raita

4 dl
kefir
100 g
rødbet
0.5 ts
salt
0.75 ts
chaat masala
0.5 ts
tørket mynte

Mango lassi

300 g
Masalamagic mangopure
5 dl
kefir
1.5 ss
sukker(kan sløyfes)
2 dl
vann
6 stk
isbiter

Glutenfritt nan 8 stk

1 ts
tørrgjær
1 ts
sukker
150 g
kikertmel
150 g
glutenfritt mel
1 ss
fiberhusk
0.5 ts
salt
2 ts
tørket bukkehornkløver
2 dl
kefir eller vann
6 ss
olje
litt kefir til pensling
løkfrø til topping

Mango Chutney

1 stk
masalamagic mango chutney

Basmatiris med gurkemeie

4 ss
olje
1.5 ts
spisskummen
1 ts
gurkemeie
1 ts
salt
6 dl
vann
3 dl
basmatiris

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En uimotståelig middag med indisk kylling. 

Slik gjør du

Kadhai murga

  1. Fjern skinnet fra kyllinglårene og del de i tre/del hver kylliingfilet i 3 deler. Mariner disse i sitronsaft, gurkemeie, salt og chilipulver.
  2. Skjær løk i små terninger, riv hvitløk og ingefær, del paprika og tomat i store terninger, finsnitt koriander.
  3. Varm olje og stek løken i den. Tilsett kyllinglårene, hvitløk, ingefær, malt koriander, spisskummen og chili. Stek alt i 10 min.
  4. Tilsett tomater og stek i 5 minutter. Ha i paprika og løkterninger, bitte litt vann og stek videre i 10 min. Avslutt med garam masala og finsnittet koriander.

Rødbet raita

  1. Vask og skrell rødbet, riv den på et rivjern og bland alt i en bolle. Spar litt grønt til pynt.
  2. Raita kan serveres som dipp eller som en kald saus til alle middagsretter.

 

Mango lassi

  1. Bland alt med en stavmikser. Serveres avkjølt.

 

Glutenfritt nan- 8 stk

  1. Løs opp gjær i 1 ss lunkent vann, tilsett sukker og la det stå i 5 minutter.
  2. Bland mel, gjærblandingen, salt, bukkehornkløver og væske til deig. Vend i olje til slutt slik at deigen blir smidig. Pensle litt olje rundt deigen, og sett den lunt til heving i 30 minutter.
  3. Form deigen til boller, dryss på litt mel og kjevle ut nan forsiktig. La de stå i 15 min.
  4. Pensle med kefir og dryss på løkfrø, steke i ca. 4 minutter på 250 grader midt i stekeovnen.

Basmatiris

  1. Skyll risen et par ganger og bløtlegg risen i dobbel mengde vann. La stå i 15 min.
  2. Varm olje og tilsett spisskummen. Når det freser, tilsett gurkemeie, salt og vannet som risen er bløtlagt i.
  3. Ha i risen når vannet koker. Bruk gjerne sterk varme til vannet koker inn. Skru varmen ned til laveste styrke, og la kjelen stå med lokket på i 8 minutter til all væske er helt borte.

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5