Butter chicken

Klassisk butter chicken med poppadums

30 min | 30 minutter

Drøm deg til India med indisk butter chicken med raita, poppadums og godt tilbehør.

Ingredienser

Butter chicken

glass
ferdig butter chicken saus
1 klype
koriander
2 pk
Basmati ris (boil in bag)

Poppadums

1 pk
ferdige poppadums

Raita

1 håndfull
friske mintblader
1 håndfull
friske korianderblader
0.5 ts
cumin
0.5 ts
sukker
1 klype
salt
1 stk
grønn chili, finhakket
0.5 stk
agurk
5 ss
gresk youghurt

Kikerter med spinat

1 boks
kikerter
1 pose
spinat
0.25 ts
garam masala
0.25 ts
cumin
0.25 ts
gurkemeie
0.25 ts
cayenne pepper

Salat

0.5 stk
gul løk, hakket
10 stk
cherrytomater, delt i to
0.5 stk
agurk, delt i små biter
1 stk
gulrot, i tynne skiver
6 stk
redikker, skivet
1 stk
grønn chili, skivet
1 håndfull
koriander, hakket
0.5 stk
sitron, saften
0.5 ts
cumin
1 klype
salt
1 klype
pepper, smak til

Garnityr og saus

1 stk
lime
1 glass
ferdig mango chutney
1 stk
rød chili
1 stk
grønn chili

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Drøm deg til India med indisk butter chicken med raita, poppadums og godt tilbehør.

Slik gjør du

Butter chicken:

  1. Ha butter chicken saus i en medium stor kasserolle og varm opp på middels styrke mens du rører. Etter 5 min. senk varmen, og ha i kyllingen. Sett på et lokk og varm opp i ca. 5 min. Rør underveis. Når den er ferdig strø over hakket koriander.
  2. Kok risen etter anvisning på pakken.

 

Poppadums:

Følg anvisningene på pakken.

Raita:

  1. Kutt grønnsakene.
  2. Bland mint, koriander, cumin, sukker, salt, grønn chili, agurk og gresk yoghurt i en bolle og rør godt sammen.

 

Kikerter med spinat:

  1. Skyll kikertene og ha de over i en medium stor kasserolle. Bland inn garam masala, cumin, gurkemeie, salt og cayennepepper. Bland godt sammen og la det småputre i ca. 5 min. Senk varmen på platen og ha i spinaten. Rør godt sammen i 1-2 minutter.

Salat:

  1. Kutt grønnsakene.
  2. Bland alle ingrediensen godt sammen.

Garnityr og saus:

Kutt opp lime i båter og chilien i skiver.

Ha salat, butter chicken, kikerter, salat, ris og raita over i små boller, og topp med garnityr.