Nevada Berg

Kremet byggryn og sopp gryte

40 min | God og lettlaget

Nydelig kremet alt i en panne med byggryn og sopp som passer godt til kalde kvelder.

Ingredienser

2 ss
smør
1 ss
olje
250 g
sopp
2 fedd
hvitkøk, delt i to
0.5 ts
salt
4 kvister
frisk timian
200 g
lettkokte byggryn
240 ml
kremfløte
600 ml
kyllingbuljong

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Nydelig kremet alt i en panne med byggryn og sopp som passer godt til kalde kvelder.

Slik gjør du

Finn fram en stor gryte eller stekepanne og varm opp smør og olje til medium styrke. Krydre kyllinglårene med salt og pepper og stek de i 3-5 minutter på hver side til de har fått en gyllen farge.

Ta de ut av pannen og sett til side.

I den samme pannen ha i sopp, hvitløk, salt og timian og stek det i 5-8 minutter, til soppen har myknet og blitt gyllen.

Ha i byggryn og rør godt sammen i 1 minutt. Ha i fløte og kyllingbuljong. Legg så kyllinglårene på toppen og senk styrken til lav varme. Sett på et lokk, og la det småkoke i 20 minutter uten å røre.

Ta av lokket og sett opp styrken til medium varme, la det koke mens du inni mellom beveger pannen fra side til side. La det koke i 10 minutter til sausen har tyknet, byggrynet er myknet og kyllinglårene er gjennomstekt.

Dryss over frisk timian og server med en gang.