bahnmi1

Báhn mi er en herlig vietamesisk smaksopplevelse

45 min | Inspirerende

Nå kan du nyte den her hjemme

Ingredienser

Kylling & Brød

600 g
Den Stolte Hane Grillede kyllinglår BBQ
4 stk
baguetter
8 stk
blader bladsalat

Rispilaff

3 dl
jasminris
1 ts
gurkemeie
1 ts
kanel
3 ts
grønn kardemomme
1 stk
gulrot
1 ts
salt
1 ts
matolje
2 ss
smør

Kimchimajones

4 ss
majones
1 ss
kimchi (kjøpes gjerne på glass)
1 ts
sitronsaft
1 ts
soyaolje

Syltet agurk

0.5 stk
agurk
1 dl
riseddik

Topping

2 ss
sesamfrø
2 ss
sprøstekt løk

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Nå kan du nyte den her hjemme

Slik gjør du

Bland den tørre risen med krydder (gurkemeie, kanel og kardemomme) og kok etter anvisning på pakken.

Når risen er kokt, hell av vannet og stek den i smør sammen med mais og gulrot i små terninger eller strimler.

Varm opp de ferdig grillede kyllinglårene, til minst 72 grader.

Ta ut av ovnen, ta av skinnet og bruk to gafler til å dra kjøttet fra hverandre (pulled chicken)

Skjær agurk i tynne skiver eller strimler.

La enten ligge i riseddik i ca en 1 time, eller kok opp riseddik med 0,5dl sukker og 1 dl vann og ha agurken i den kokende blandingen i ca 8-10 minutter. 

 

Bland majones med kimchi, sitronsaft og soya.

Bland majonesen med den revne kyllingen.

 

Skyll salaten i kaldt vann.

 

Fyll brødene med salat i bunnen og topp deretter med krydderris, pulled chicken, agurk og topp med sprø løk og ristede sesamfrø. Nyt!