Risbolle med kylling teriyaki, sopp, agurksalat og koriander - f
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kylling teryaki med ris

min | 30 minutter

Marinert kylling på japansk vis

Ingredienser

1 pk
Kyllingfilet
200 g
shiitake sopp
1 dl
teryaki saus
3 ss
soyasaus
1 ts
raspet ingefær
250 g
sushiris
3 dl
vann
1 stk
klype salt
1 stk
agurk
4 ss
riseddik
1 ts
sukker eller flytende honning
1 ts
havsalt
1 ts
ristede sesamfrø
2 stk
avokado
Nyhet
Risbolle med kylling teryaki

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Marinert kylling på japansk vis

Slik gjør du

Marinering av kylling

Del kyllingfiletene i to så du får smalere kyllingfileter.

Bland sammen teriyakisaus, soyasaus og raspet ingefær til en marinade. Ha kyllingen i en zip lock pose sammen med ¾ av marinaden og legg kaldt i 4 timer eller over natten.

Ha soppen i en annen zip lock pose med resten av marinaden.

 

Ris

Lag ris som anvist på pakken, eller følg denne anvisningen hvis du bruker sushiris. Skyll risen godt i kaldt vann. Legg risen i kaldt vann i 30 minutter før du skyller på nytt. Ha risen i en kjele med 4 dl vann og en klype salt. Kok opp uten lokk. Når vannet koker skrur du ned temperaturen og setter på lokket. Risen er klar etter 10-12 minutter.

Syltet agurk

Del agurken i to på tvers og så to på langs. Skrap ut frøene med en skje. Bruk en mandolin eller grønnsaksskreller til å kutte agurken i tynne bånd/strimler. La det renne av seg i en sil eller på kjøkkenpapir.Visp sammen riseddik, sukker eller flytende honning, havsalt og ristede sesamfrø. Bland sammen med agurken.

Del avokado i to, og så i tynne skiver.

Tilberedning

Grill eller stek den marinerte kyllingen i 5 minutter på hver side, eller til den har fått en fin stekeskorpe. Skru ned temperaturen på plata eller flytt kyllingen over til indirekte varme på grillen og la den ligge ca 10 minutter, eller til den er helt gjennomstekt. Del i skiver.

Stek soppen over direkte varme i 10 minutter. Snu litt rundt på den underveis.

Dander bollene med ris i bunn. Fordel kylling, avokado, sopp og agurksalaten utover bollene. Topp med mer ristede sesamfrø, koriander og gressløk.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Nyhet
Risbolle med kylling teryaki