Kyllingbryst med grov urtepotetmos
Ingredienser
Kyllingbryst
Urtepotetmos
Cherrytomater
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyllingbryst med skinn med ekstra sprø skorpe toppet med stekt hvitløk og sitronskall
Slik gjør du
Kyllingbryst med skinn
Tørk av kyllingbrystene med tørkepapir og gni de inn med salt og pepper.
Finn fram en stekepanne og varm den opp med olivenolje til medium styrke.
Legg kyllingbrystet med skinnet ned og stek i ca. 5 minutter på hver side.
Ha i en terning smør og spe smeltet smør over kyllingen mens du steker videre i ca 3 minutter til på hver side.
Sjekk at kyllingbrystet er gjennomstekt. Ta det av platen og la det hvile.
Urtepotetmos
Skrell potetene, og hvitløken og kok det i en kasserolle. Spar tre hvitløksfedd til senere.
Mos potetene og hvitløken med en potetstapper. Ha i smør og spe på med melk til du oppnår riktig konsistens. Ha i finhakket timian, malt muskatnøtt og smak til med salt og pepper.
Cherrytomater
Varm opp stekepannen til medium varme og ha i cherrytomatene.
Del tre hvitløksfedd i tynne skiver, og skjær av tynne skiver av sitronskallet med en potetskreller.
Ta cherrytomatene ut av stekepannen når de er gylne.
Stek hvitløk og sitron i pannen i 1-2 minutter.
Dander alt på en tallerken og topp med stekt hvitløk, sitronskall og frisk timian.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing