Timian og sitronmarinert kyllingbryst med grov urtepotetmos-Jo

Kyllingbryst med grov urtepotetmos

30 min | God og lettlaget

Kyllingbryst med skinn med ekstra sprø skorpe toppet med stekt hvitløk og sitronskall

Ingredienser

Kyllingbryst

2 ss
olivenolje
1 terning
smør
1 klype
salt
1 klype
pepper

Urtepotetmos

600 g
kokefaste poteter
1 potte
timian
100 g
smør
1 stk
muskatnøtt
1 dl
melk
0.5 stk
sitron, skallet
1 stk
hvitløk

Cherrytomater

1 pakke
cherrytomater
1 håndfull
timian

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kyllingbryst med skinn med ekstra sprø skorpe toppet med stekt hvitløk og sitronskall

Slik gjør du

Kyllingbryst med skinn

Tørk av kyllingbrystene med tørkepapir og gni de inn med salt og pepper.

Finn fram en stekepanne og varm den opp med olivenolje til medium styrke.

Legg kyllingbrystet med skinnet ned og stek i ca. 5 minutter på hver side.

Ha i en terning smør og spe smeltet smør over kyllingen mens du steker videre i ca 3 minutter til på hver side.

Sjekk at kyllingbrystet er gjennomstekt. Ta det av platen og la det hvile.

 

Urtepotetmos

Skrell potetene, og hvitløken og kok det i en kasserolle. Spar tre hvitløksfedd til senere.

Mos potetene og hvitløken med en potetstapper. Ha i smør og spe på med melk til du oppnår riktig konsistens. Ha i finhakket timian, malt muskatnøtt og smak til med salt og pepper.

Cherrytomater

Varm opp stekepannen til medium varme og ha i cherrytomatene.

Del tre hvitløksfedd i tynne skiver, og skjær av tynne skiver av sitronskallet med en potetskreller.

Ta cherrytomatene ut av stekepannen når de er gylne.

Stek hvitløk og sitron i pannen i 1-2 minutter.

Dander alt på en tallerken og topp med stekt hvitløk, sitronskall og frisk timian.