19-048

Kyllinggryte med cashews

50 min | Sofistikert

Epice marinert kylling på klassisk haitisk sett.

Ingredienser

Marinert kylling

600 g
kylling lårfilet
2 stk
lime (saften)
50 g
epis
1 klype
salt og pepper
0.5 ts
paprika krydder
3 fedd
hvitløk, knust

Kyllinggryte

3 ss
olivenolje
1 stk
gul løk
2 ts
tomatpure
2 dl
kyllingbuljong
1 ss
timian
2 ss
eple eddik
0.5 stk
appelsin (saften)
1 stk
rød paprika
3 klype
salt
5 stk
sjalottløk
150 g
cashewnøtter
30 g
smør
Nyhet
Kyllinggryte med cashews

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Epice marinert kylling på klassisk haitisk sett.

Slik gjør du

Marinert kylling

Mariner kyllingen i lime saft, hvitløk, krydder, salt, pepper, paprika krydder og epis. Sett det i kjøleskapet, og la det marinere i minst 30 minutter, gjerne over natten hvis du har tid.

 

 

 

Kyllinggryte

Varm opp olje i en kasserolle på middels styrke.

Brun kyllingbitene på begge sider i 3-4 minutter. Ta så ut kyllingen.

Kutt løken i små biter, og hakk hvitløken. Ha hvitløken og halvparten av løken i kasserollen, og stek til den er gjennomsiktig.

Bland i tomatpure og rør rundt. Etter 1 minutt ha i kyllingen, tilsett vann, eddik, timian, appelsinsaft og strimlet paprika. Sett på et lokk og la det putre i 20 minutter.

Stek cashewnøtter i smør til de er lett brunet, og ha de i gryta. Bland godt sammen i noen minutter.

Server med ris, svarte bønner og pikliz.

Nyhet
Kyllinggryte med cashews