Japansk_minutfile__larfile_shichimi_grund

Lengter du etter smaken av det store utland?

60 min | Smaksrik

La deg forføre av Japansk Ricebowl

Ingredienser

Kylling og Ris

600 g
Kylling lårfilet
4 ss
sushri su (riseddik blandet med salt og sukker)
3 dl
sushiris

Soyamarinert Egg

4 stk
egg
1 dl
japansk soya
1 dl
riseddik
2 ss
sukker
1 dl
vann
1 ss
syltet ingefær

Syltet Agurk

200 g
agurk, tynt skivet
2 ss
riseddik
2 ss
sukker
1 ss
japansk soya
1 ts
salt
0.5 ts
kajennepepper

Chilimajones

3 ss
majones
1 ss
srirachasaus (chili)
1 ts
sesamolje

topping

1 dl
vårløk, finhakket
1 dl
syltet ingefær, strimlet
2 ss
sesamfrø, gjerne ristet i panne
2 stk
Sushi Nori ark (sjøgressark), strimlet
2 ss
sprøstekt løk

INGREDIENSER

INGREDIENSER

La deg forføre av Japansk Ricebowl

Slik gjør du

RIS:

Begynn med sushirisen. Skyll risen forsiktig i kaldt vann. Bytt vann omtrent 5 ganger til vannet er tilnærmet klart. Hell av vannet. Legg ris og i en kasserolle.

Kok opp risen med lokk på høy varme og senk direkte til laveste varme. La stå på laveste varme i 20 minutter med lokket på. Ta deretter av varmen og la stå i ytterligere 10-15 minutter. Rør inn sushi-su (riseddik, salt og sukker – kjøpes gjerne ferdig) og rør godt  slik at alt blandes. Sett lokket på igjen

SOYAEGG:

Ha eggene i kokende vann i 6 minutter. Skyll med kaldt vann og skrell. Bland alle ingrediensene til marinaden i en liten plastpose, og legg eggene i marinaden. Eggene bør helst ligge i marinade 1 time eller lenger, gjerne over natten!

SYLTET AGURK:

Bland sukker, riseddik, soya og salt i en liten kjele og sett på svak varme, slik at alt løser seg opp. Legg den finskårede agurken i kjelen og ha i kajennepepper. La blandingen stå på komfyren, eller hell alt i en plastpose,
bind sammen og la agurken marinere i omtrent 30 minutter. Sil av væsken.

CHILIMAJONES:

Bland sammen ingrediensene.

Ønsker du å lage majonesen fra bunnen av trenger du:

1 egg

ca 2 dl soya, solsikke eller rapsolje

salt

stavmikser

Ha egget i stavmikserbeholderen, eller en bolle. Sett stavmikseren i bollen, uten å skru på – men slik at den dekker egget. Hell oljen over den stillestående stavmikseren uten at du løfter stavmikseren. Skru på mikseren og beveg den sakte. Er majonesblandingen for løs, ha i mer olje.

Når du har nådd passe tykkelse, smak til med salt og evt sitron.

Deretter tilsetter du øvrige ingredienser.

KYLLING:

Grill eller stek kyllinglårfiletene i omtrent 4 minutter på hver side til kjernetemeratur på 70-72 ° C.

Server risen i dype boller. Skjær opp og legg kyllingen lagvis. Fordel syltet agurk over risen. Del og legg på soyaegg.

Dander og server med topping av finhakket vårløk, syltet ingefær, sesamfrø, strimlede nori ark, sprøstekt løk og chilimajones