Ricebowl med lårfilet og chilimajones
Ingredienser
Kylling og Ris
Soyamarinert Egg
Syltet Agurk
Chilimajones
topping
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lengter du etter smaken av det store utland? La deg forføre av Japansk Ricebowl
Slik gjør du
RIS:
Begynn med sushirisen. Skyll risen forsiktig i kaldt vann. Bytt vann omtrent 5 ganger til vannet er tilnærmet klart. Hell av vannet. Legg ris og i en kasserolle.
Kok opp risen med lokk på høy varme og senk direkte til laveste varme. La stå på laveste varme i 20 minutter med lokket på. Ta deretter av varmen og la stå i ytterligere 10-15 minutter. Rør inn sushi-su (riseddik, salt og sukker – kjøpes gjerne ferdig) og rør godt slik at alt blandes. Sett lokket på igjen
SOYAEGG:
Ha eggene i kokende vann i 6 minutter. Skyll med kaldt vann og skrell. Bland alle ingrediensene til marinaden i en liten plastpose, og legg eggene i marinaden. Eggene bør helst ligge i marinade 1 time eller lenger, gjerne over natten!
SYLTET AGURK:
Bland sukker, riseddik, soya og salt i en liten kjele og sett på svak varme, slik at alt løser seg opp. Legg den finskårede agurken i kjelen og ha i kajennepepper. La blandingen stå på komfyren, eller hell alt i en plastpose,
bind sammen og la agurken marinere i omtrent 30 minutter. Sil av væsken.
CHILIMAJONES:
Bland sammen ingrediensene.
Ønsker du å lage majonesen fra bunnen av trenger du:
1 egg
ca 2 dl soya, solsikke eller rapsolje
salt
stavmikser
Ha egget i stavmikserbeholderen, eller en bolle. Sett stavmikseren i bollen, uten å skru på – men slik at den dekker egget. Hell oljen over den stillestående stavmikseren uten at du løfter stavmikseren. Skru på mikseren og beveg den sakte. Er majonesblandingen for løs, ha i mer olje.
Når du har nådd passe tykkelse, smak til med salt og evt sitron.
Deretter tilsetter du øvrige ingredienser.
KYLLING:
Grill eller stek kyllinglårfiletene i omtrent 4 minutter på hver side til kjernetemeratur på 70-72 ° C.
Server risen i dype boller. Skjær opp og legg kyllingen lagvis. Fordel syltet agurk over risen. Del og legg på soyaegg.
Dander og server med topping av finhakket vårløk, syltet ingefær, sesamfrø, strimlede nori ark, sprøstekt løk og chilimajones
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing