Langtidsstekt kylling med urter, sitron og honning
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Langtidsstekt kylling med urter, sitron og honning

60 min | Sofistikert

Festmåltid med med deilig helstekt kylling.

Ingredienser

Rotgrønnsaker

6 stk
gulrøtter
2 stk
rødbetter
2 stk
gulbeter
3 stk
rødløk
10 fedd
hvitløk
1 ss
flytende honning
1 stk
skall fra en sitron, revet
5 ss
olivenolje
1 klype
salt og pepper
3 grener
timian

Helstekt kylling

1 stk
HEL GÅRDSKLEKKET kylling
1 håndfull
timian
6 blader
salvie
1 stk
sitron
1 bunt
hvitløk, delt på langs
2 stk
gul løk, kuttet i 4
0.5 dl
olivenolje
1 ss
flytende honning
1 klype
salt og pepper
6 ostehøvelskiver
smør
Nyhet
Langtidsstekt kylling med urter, sitron og honning

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Festmåltid med med deilig helstekt kylling.

Slik gjør du

OBS: LANG STEKETID

Helstekt kylling

La gjerne kyllingen ligge litt i romtemperatur først.

Sett ovnen på 65 grader.

Kutt løken i fire og en hel bunt hvitløk delt på tvers. Legg løk og hvitløk langs kanten i en ildfast form, og sett til side.

Bland sammen finhakkede urter, revet sitronskall, honning og olivenolje i en skål, og sett urteblandingen til side.

Tørk av kyllingen med litt kjøkkenpapir. For å få de ulike delene av kyllingen til å stekes likt, kan det være lurt å lage 2-3 snitt inn til beinet i hvert lår.

Stapp urter og resten av sitronen skjært i båter inn i hulrommet til kyllingen.

For at kyllingen skal holde seg på plass, og få en jevnere steking, kan det være lurt å binde lårene og vingene tettere sammen med en hyssing.

Legg kyllingen i den ildfaste formen og fordel urteblandingen over hele kyllingen. Ha på salt og pepper, og hell ca. 1 dl vann i formen som blir basen for sjysausen.

Stek kyllingen på 65 grader i optimalt 8 timer. Kylling kan stå så lenge du ønsker da kjernetemperaturen aldri vil overstige temperaturen i ovnen. Denne metoden gir derfor alltid en saftig kylling.

Skru opp til 220-240 grader, gjerne med grillfunksjon når det nærmer seg servering. Ta først ut kyllingen og forsiktig fjern urtene som er på toppen da dette fort blir brent. Legg 5-6 ostehøvelskiver med smør over brystene og lårene. Dette gjør skinnet ekstra gyllent og sprøtt, samtidig som det setter en deilig smak på sjysausen. Stek kyllingen i ca. 10-15 min. Følg godt med så det ikke brenner seg.

Sett inn rotgrønnsakene

La kyllingen hvile i 15-20 minutter slik at saftene som sirkulerer rundt kjøttet ikke renner ut og etterlater kyllingen tørr. La rotgrønnsakene stå i ovnen til du er klar til servering.

Skjær kyllingen på en fjøl som fanger opp saften som renner ut, start med brystfiletene og deretter lårene. Arranger på et fat og pynt med litt urter. Hell overflødig saft tilbake i den ildfaste formen.

Sjysausen lager du enkelt ved å sile den kraften som er i den ildfaste formen, men ta vare på restene hvis du vil koke kraft av skroget. Det er lurt å ribbe kyllingen for resten av kjøttet når den har blitt lunken.

Rotgrønnsaker

Sett ovnen på 200 grader.

Skjær grønnsakene i jevne biter og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Ha over olivenolje, honning, salt, pepper og to grener timian.

Stek midt i ovnen til de er møre, ca. 45-60 minutter, men de kan godt stå lenger om du har tid.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Nyhet
Langtidsstekt kylling med urter, sitron og honning