Pollo en pepitoria
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyllinggryte basert på mandler og egg.
Slik gjør du
Ha vann i en kjele, tilsett eggene og kok de i 10 minutter. Skrell de og skill de kokte eggehvitene fra eggeplommene. Legg de til side.
Varm opp en stekepanne med litt olje, tilsett hvitløk (skrelt), brødskivene og mandlene. Stek dem til de er gyllenbrune. Bland eggeplommene i en morter sammen med safrantrådene, brødet, hvitløken og mandlene. Mos alt godt sammen. (hvis ikke du har morter, bruk en klut eller plastpose og en kopp) Legg til siden i en skål.
Krydre kyllingbitene med salt og pepper. Stek dem til de blir litt brune og sett til siden mens du skjærer løken i terninger og steker de i en panne (bred og lav panne) til den begynner å bli gjennomsiktig (6-8 minutter).
Tilsett kyllingen, kanel, spisskummen, nellik, sitronsaft og smuldre kylling buljongterningen på toppen.
Fyll opp med vann, sett lokk på og kok kyllingen i 35-40 minutter.
Tilsett den moste blandingen i stekepannen og bland alt godt sammen. Skjær de kokte eggehvitene i terninger og hell de i pannen. Tilsett også litt hakket persille og kok alt sammen i 3-4 minutter.
Server og pynt retten med noen persille blader.
Tilbehør som passer til retten kan være:
- Stekte Padron-paprikaer
- Patatas Bravas med bravas saus
- Aioli og brød
- Pan Tumaca (brød med tomat)
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing