blomkålsuppe

Kremet blomkålsuppe med kraft

120 min | Smaksrik

En lun og varmende suppe laget på kraft, blomkål, pastinakk og sellerirot.

Ingredienser

2 stk
blomkål
4 stk
pastinakk
0.5 stk
sellerirot
2 stk
gul løk
fedd
hvitløk
2 ss
olivenolje
2 l
kraft
2 klyper
salt
2 klyper
kvernet pepper
1 ts
malt muskatnøtt
1 dl
kokosmelk
6 ss
smør

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En lun og varmende suppe laget på kraft, blomkål, pastinakk og sellerirot.

Slik gjør du

Skjær opp alle grønnsakene i ca. like store biter (i og med at alt skal kjøres med en stavmikser er det ikke nødvendig og finhakke grønnsakene). Fres grønnsakene med litt olivenolje i en stor gryte.

Alternativt kan du steke grønnsakene hele i ovnen på 200 grader i 1-2 timer eller til de er møre. Kutt de deretter opp og ha i gryten.

Tilsett kraft slik at det såvidt dekker alle grønnsakene, eventuelt supplere med vann. Her kan du se oppskrift på kraft:

https://www.denstoltehane.no/recipe/hjemmelaget-kraft-pa-hel-kylling/

La det trekke/koke til grønnsakene er møre.

Bruk en stavmikser og kjør alt til en glatt masse. Eventuelt kan du kjøre alt i en blender.

Smak til med smør, krydder og kokosmelk.

Server med valgfritt tilbehør/topping eller nytes som den er.

FORSLAG TIL TOPPING

  • Rester fra helstekt kylling/kraftkoking
  • Stekt sopp
  • Olivenolje, trøffelolje, hvitløksolje eller annen smaksatt olje
  • Timian