![max oppskrift](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2021/05/10071829/max-oppskrift-2-scaled.jpg)
Sunday Roast Chicken a la Cru
Ingredienser
Kyllingsaus
Brødsaus
Stuffing
Kylling
Kål
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En engelsk klassiker med en sofistikert vri
Slik gjør du
Kylling:
Ben ut kyllingen og separer alle delene fra skroget.
Det er kun vingene og brystene som skal brukes. Ta vare på lårene til en annen middag.
Tips: Kok kraft på skrogene.
![](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2020/10/09101914/stykningsdeler-300x300.jpg)
Kyllingsaus:
Brun kyllingvingene i smør i en kasserolle. Hell i kyllingkraft og kok opp. La sausen koke ned til halvparten av væskemengden.
Tilsett eddik.
Brødsaus:
Kok opp melk med nellik, laurbærblad og en hel løk.
La den trekke i 20 min.
Sil ut nellik, laurbærblad og løk og ta vare på melken.
Ha melken opp i en blender og tilsett loff til den oppnår tjukk konsistens.
Stuffing:
Finhakke persille, timian, løk, hvitløk, brød og rasp av skallet fra sitronen.
Ha alt i en bolle.
Ha i salt og et egg og bland alt godt sammen.
Rulle blanding i plastikk som tåler varme.
Finn frem en dampkjele, kok opp vann og la stuffingen dampe i 20 minutter.
Spisskål:
Bruk en vid kjele med lokk. Dekk til bunnen med litt vann. Ha i 1 spiseskje smør, før du drysser over grovskåret kål. Legg på lokket, og damp på sterk varm i 1–2 minutter.
Tilberedning av kyllingbryst:
Stek kyllingbrystene i panne med smør, hvitløk og timian i 20 min. Bruk en skje spe det flytende smøret over brystene hele tiden mens du steker.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Høyt CO₂e-utslipp: 1.5+
Denne retten har et høyere klimaavtrykk en FN’s klimamål. Hvis du ønsker å redusere mengden klimaavtrykk på denne retten, kan du redusere mengden kylling per porsjon. Eller invitere over noen middagsgjester.
![](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2020/02/10090209/Saltbakt-kylling-300x137.png)
Liknende oppskrift
![](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2024/06/11114559/burger_-4-270x277.jpg)
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
![](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2024/06/11114014/burger_-5-270x277.jpg)
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
![](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2024/06/11113647/raita-og-chutney_-270x277.jpg)
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
![](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2024/06/11115358/asiatisk-coleslaw_-270x277.jpg)
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
![](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2024/06/11112335/kebab_-270x277.jpg)
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
![](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2024/02/28065503/Quinoa-og-avokad-bowl_1x1-270x277.jpg)
Quinoa og avokado på glass
![](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2024/01/04145837/Buddha-bowl_1x1-270x277.jpg)
Buddha Bowl
![](https://cdn.scandistandard.com/app/uploads/sites/2/2024/01/04154807/Mango-chicken-bowl_1x1-2-270x277.jpg)
Mango chicken bowl