Ugnsgrillad-kyckling-med-rostad-mandelpotatis-champinjoner-och-citronsky

Ovnsgrillet hel kylling

100 min | Sofistikert

EN OVNSGRILLET HEL KYLLING MED DE KLASSISKE SMAKENE HVITLØK, SITRON OG TIMIAN SPRER BÅDE GLEDE OG EN NYDELIG AROMA PÅ KJØKKENET

Ingredienser

Kylling

3 stk
sitron
1 stk
hel hvitløk
salt
pepper
2 dl
olivenolje

Tilbehør

600 g
mandler
400 g
sopp
1 neve
fersk timian
2 stk
rødløk
4 dl
kyllingbuljong
50 g
smør
maizenna til jevning
salt og pepper

INGREDIENSER

INGREDIENSER

EN OVNSGRILLET HEL KYLLING MED DE KLASSISKE SMAKENE HVITLØK, SITRON OG TIMIAN SPRER BÅDE GLEDE OG EN NYDELIG AROMA PÅ KJØKKENET

Slik gjør du

Still ovnen på 175 °. Forbered kyllingen ved å krydre med salt og pepper. Gni inn kyllingen med sitronsaft fra 1 sitron og litt olivenolje.

Del og skrell 1 hel hvitløk og 1 sitron, legg inni kyllingen med litt timian.

Del soppen i 4 deler, bland soppen med olivenolje og del potetene på langs. Smak til med salt og pepper. Stek potetene i panne for å tilsette farge.

Legg sopp og poteter på tallerkenen under kyllingen og la det steke sammen slik at alle smakene blir blandet.

Grill kyllingen med ovnsgrill (med en plate under) i cirka 30 minutter, og reduser deretter varmen til 130 °. La kyllingen grille til temperaturen på låret er 80 °.

Tiden beregnes på kyllingens størrelse, men forvent minst 1 ½ time på 2 kg.

I mellomtiden koker du opp kyllingbuljongen og smaker med revet sitronskall og juice. Reduser og bland smøret med en stavmikser.

Hakk timian og bland med poteter og sopp når du er ferdig. Vend inn løken.

Del gjerne opp kyllingen slik man normalt deler en kylling; 

Brystfileter skjæres på hver side av skroget først, deretter snitter du ved lårene for å få dem av, og til slutt vingene.

Skroget egner seg ypperlig til å koke kraft på – som blir velsmakende enten til kyllingsuppe med rester av kyllingkjøtt eller til en herlig og velsmakende saus. Kraften kan også fryses i isterninger for bruk ved en senere anledning.

Velsmakende måltid!