Posjert kylling
Ingredienser
Posjert kylling
Ramsløk olje
Parmesan skum
Kylling buljong
Hvit asparges
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Posjert kylling med ramsløk og parmesanskum til festmiddagen
Slik gjør du
Posjert kylling
Ben ut kyllingen, men la brystene beholdes på skroget.
Salt og vann kjøres med en stavmikser.
La kyllingen ligge i saltlaken i 30min. Ta ut og tørk av.
Ha så skroget i en ildfastform (noe som tåler ovn). Smør inn kyllingen med smør og olje. Ha plastikkfolie som tåler varme over.
Steam på 70grader til en kjernetemperatur på 62grader.
Kan også bare bruke varmluft på 70 grader.
Stikk termometeret inn gjennom den tykkeste delen av brystet, slik at det treffer brystbenet.
Når den er ferdig tas den ut av ovnen.
La kyllingen hvile i 40min.
Ramsløk olje
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør de på 60grader i 7min.
Sil med en tøysil.
Hvis du ikke har en blender med varmefunksjon, kan du kjøre det i blenderen og ha det i en kjele. Varm opp til 60 grader og la den stå i 7-8minutter for så å sile.
Parmesan skum
Ha alle ingrediensene i en kjele.
Varm forsiktig opp til 70-80grader til du ser at osten er smeltet.
Pass på at det ikke koker.
Kjør blandingen glatt med stavmikser.
Sil av og smak til med salt.
Hell miksen over i en siphon/espuma flaske.
Ha i gass patron og rist godt.
Kylling buljong
Bak vingene fra den hele kyllingen på 180 grader i 90min.
La de trekke i buljongen i 1 time. Reduser litt. Sil av, smak til med salt og juster med litt syre. (Hvitvins eddik eller lignende.)
Asparges
Skrell aspargesen opp til hodet.
Kok opp vann og tilsett salt og sukker. La koke i 5-6 minutter.
Avkjøl i isvann. Kutt i ønsket størrelse og mariner i litt salt og sitronsaft før servering.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Høyt CO₂e-utslipp: 1.5+
Denne retten har et høyere klimaavtrykk en FN’s klimamål. Hvis du ønsker å redusere mengden klimaavtrykk på denne retten, kan du redusere ved å bruke mindre olje og parmesan. Eller du kan invitere noen middagsgjester.
Liknende oppskrift
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing