BBQ_ute_Lar_minutfile_shichimi_baobun

Steambuns med kylling, hoisin, syltet agurk og soyamajones

30 min | Spennende

Et måltid du garantert vil lage igjen!

Ingredienser

Kylling og Buns

2 pakker
Den Stolte Hane Spiseklar Butter Chicken eller Mild Chili og Ingefær
12 stk
Steam Buns (kjøpes frosne i dagligvare eller asiatiske supermarked)
1 dl
fersk koriander, grovhakket
4 stk
vårløk, finhakket
1 dl
hoisinsaus
3 ss
scrirachasaus (ikke nødvendig om du ikke liker sterk mat)

Syltet agurk

200 g
agurk i skiver eller strimler
2 ss
riseddik
2 ss
sukker
1 ss
Japansk soya
1 ts
salt
1 krm
gochugaru (korianske chiliflak)

Soyamajones

3 ss
majones
1 ts
soya
1 ts
dijon sennep

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Et måltid du garantert vil lage igjen!

Slik gjør du

AGURK:

Bland sukker, riseddik og soya og salt så alt løses opp. Skjær agurken legg i eddikblandingen. Ha i gochugaru. La stå på benken, eller ha alt i en plastpose og bind sammen slik at agurken blir marinert skikkelig. Etter omtrent 30 minutter er agurken klar. Det er enkelt å lage en større batch. Den kan gjerne bli liggende i kjøleskapet i ca 4-5 dager.

SOYAMAJONES:

Bland alle ingrediensene til soya-majonesen.

DAMPEDE BUNS: 

Den enkleste måten er å dampe i en bambus kurvkomfyr i cirka 10 minutter. Et alternativ er å ta en stor kasserolle og fylle bunnen med vann. Legg et dørslag på toppen med bakepapir. Sett lokket på og pass på slik at dampen ikke slipper ut.

Damp i bunsene i omtrent 10 minutter.

Alternativt kan steambuns også friteres i stekepanne. Ha godt olje i pannen, varm opp og legg i steambuns. Stek på begge sider. Resultatet blir herlige, crispy steambuns.

Varm gjerne opp kyllingen noen minutter i en stekepanne eller i en ildfast form ovnen.

Server ferdig dampede eller friterte steambuns med hoisinsaus, sriracha (etter eget ønske), soyamajones, koriander, vårløk, syltet agurk og selvsagt nydelig ferdigstekt kylling.

NYT!