rød løk - Frank R, Unsplash

Urtestekt kyllingbryst med skinn

20 min | Smaksrik

Saftig, sprøtt og smørstekt kyllingbryst med skinn.

Ingredienser

100 g
smør
3 fedd
hvitløk
2 kvister
timian
3 klyper
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Saftig, sprøtt og smørstekt kyllingbryst med skinn.

Slik gjør du

Stekt kyllingbryst

Kyllingbryst (Med skinn) – saltes godt.

Her har kokken brukt en hel kylling og stykket den opp.

 

 

Ha litt nøytral olje i pannen, legg kyllingbrystet med skinnet ned, og sett på maks styrke. (Oljen skal ikke være varm først.)

La brystet ligge med skinnsiden ned til det blir gyllenbrunt/nøttebrunt. Senk temperaturen om det blir for varmt.

Vend brystet å gi det et minutt på alle sider så det får karamellisert seg jevnt rundt.

Ha så i alt smør og urter, og senk temperaturen til medium styrke.

Vend på pannen så smøret samler seg i bunnen, og øs smøret over kyllingen i flere omganger for å fullføre tilberedelsen.

Pass på at ikke smøret brenner seg.

Dette vil fungere som en «ovn» i pannen, og vil steke kyllingbrystet jevnt rundt og inn til kjernen.

Gi kyllingbrystet 2-3 minutter med øsing på lav varme.

Legg så en skje eller en gaffel under brystet i pannen, å la det hvile i 4-5 minutter.

Dette vil gi kjøttet mulighet til å hvile, og gi et bedre sluttresultat.

Tips til tilbehør:

Klassisk sopp risotto eller poteter.