Butterfly chicken

Butterfly orange chicken

60 min | God og lettlaget

Helgrillet kylling med tagliatelle og grønnsaker til sommerens beste grillmiddager.

Ingredienser

Butterfly chicken

2 dl
appelsinjuice
2 ss
bbq grillrub
1 stk
appelsin

Grillede grønnsaker

4 stk
stangselleri
3 stk
rødløk
2 stk
rød paprika
1 bunt
asparges
1 stk
sitron
1 klype
maldonsalt
2 ss
olivenolje

Tagliatelle

400 g
fersk tagliatelle
0.5 dl
smør
3 kvister
frisk salvie
50 g
parmesan
1 klype
grovt sort pepper

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Helgrillet kylling med tagliatelle og grønnsaker til sommerens beste grillmiddager.

Slik gjør du

Butterfly orange chicken:

Legg kyllingen på et skjærebrett med ryggen opp.

Bruk en kjøttsaks og klipp ut ryggraden.

Åpne kyllingen og skjær langs brystbenet og fjern det.

Skjær bort ribbena.

Legg den benfrie kyllingen i en stor frysepose og ha i appelsinjuice.

La kyllingen marinere i juicen i minimum en time. Gjerne over natten om du har tid.

Når kyllingen er ferdig marinert tas den ut av posen. La juicen renne av.

Masser så inn hele kyllingen med bbq rubb.

Grill kyllingen på indirekte varme til den har nådd en kjernetemperatur på 65 grader.

 

 

 

Grillede grønnsaker:

Rens og del grønnsakene i store biter slik at det blir lett å grille dem.

Legg grønnsakene på grillen og grill de til de er møre.

Når de er ferdig grillet kan de deles i mindre biter.

Del en sitron i to og skvis over sitronsaft. Ringle over olivenolje og dryss over en klype med maldonsalt.

 

 

Tagliatelle:

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Finn frem en liten kasserolle og brun smøret til det får en gyllen, nøttelignende farge.

Vend inn pastaen i smøret.

Hakk salvie og vend det inn sammen med revet parmesan og grovt kvernet sort pepper.