Øldampet helstekt kylling med ovnstekte grønnsaker og asparges

Øldampet helstekt kylling

90 min | Spennende

Saftigere kylling skal du lete lenge etter, å la ølet fordampe i ovnen sammen kyllingen gir en særpregen, nydelig smak på kjøttet.

Ingredienser

Hel kylling

1 stk
0.5 l øl på boks
3 ss
tabasco
1 klype
salt
1 klype
pepper
1 ss
røkt paprikakrydder
1 ss
hvitløkspulver

Ovnstekte grønnsaker

1 stk
søtpotet
1 stk
aubergine
1 stk
squash
3 stk
gulrøtter
1 stk
rød paprika
2 stk
gul løk

Aspargesbønner

200 g
aspargesbønner
6 skiver
bacon
50 g
parmesan
1 klype
salt
1 klype
pepper

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Saftigere kylling skal du lete lenge etter, å la ølet fordampe i ovnen sammen kyllingen gir en særpregen, nydelig smak på kjøttet.

Slik gjør du

Øldampet kylling og grønnsaker

Finn frem et stekebrett og forvarm ovnen til 250 grader.

Tørk av kyllingen med tørkepapir og krydre den med salt, pepper, røkt paprikakrydder, hvitløkspulver og tabasco både inni og utenpå kyllingen.

Rens og kutt grønnsakene i jevn biter. Krydre dem med salt og pepper og legg dem på stekebrettet. Hell 1/4 av ølet på grønnsakene og bland godt sammen.

Tre kyllingen oppå ølboksen og la den støtte seg på lårene. Slik at den står vertikalt.

Sett ølboksen med kyllingen på i midten av stekebrettet.

Stekes i ovnen i ca. 70 minutter, bruk gjerne et steketermometer. Kjernetemperaturen når den er ferdig skal være på 72-74 grader. Etter 30 minutter senk ovnstemperaturen til 220 grader.

Når kyllingen er ferdig tas den ut av ovnen. La den hvile i 10 minutter før servering.

 

 

Aspargesbønner

Rens og vask bønnene og finn frem en liten kasserolle.

Kok opp vann med litt salt og ha i aspargesbønner. Kok dem i 5 minutter.  Ta dem ut og legg dem i iskaldt vann.

Stek bacon i en stekepanne og del de opp i små biter etter steking.

Bruk en ostehøvel til å lage tynne skiver av parmesan.

Ha aspargesbønner, parmesan og bacon i en serveringsbolle. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper.