kyllingkarft
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kyllingkraft på skroget

180 min | Inspirerende

Kyllingkraft laget på skroget til hel kylling, redusert til tre forskjellige krafter.

Ingredienser

1 stk
kyllingskrog (rester fra HEL GÅRDSKLEKKET kylling)
1 stk
purreløk
2 stk
vanlig løk
1 stk
fennikel
4 stk
gulrot
1 stk
hvitløk
2 l
vann

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kyllingkraft laget på skroget til hel kylling, redusert til tre forskjellige krafter.

Slik gjør du

Kraft

Skrell, vask og kutt opp grønnsaker i passe biter.

Skyll kyllingskrog å eventuelle parter av kyllingen godt, for å forsikre at det ikke er noe blod igjen etc. Blod vil gi en uklar kraft, og skape mer jobb for et bra resultat.

Ha alle ingredienser i en stor kjele og hell i vann til alt innholdet er dekket.

Ha på et lokk så det koker raskere. Når det begynner å koke, sett ned temperaturen på lav varme (2/10) , og la så kraften trekke.

Når den har kokt opp vil du se groms og «protein» fra kyllingen, som vil flyte opp å danne et skum på toppen av kraften. Det kalles Skumming, og det skal fjernes. Ta en øse og fjern skummet forsiktig, uten å få med noe av kraften.

La kraften stå urørt og rolig på lav varme i ca 4-6 timer.

Sil så av all kylling og grønnsaker  gjennom en fin sil, så du får bort alle urenheter.

Det du sitter igjen med etter siling er en deilig kyllingkraft. Denne egner seg fantastisk som base for alle slags supper.

Om du vil konsentrere smaken på kyllingkraften ytterligere, så kan kraften reduseres.

 

Redusering

Ha kraften tilbake i en ny kjele, jo bredere og større, jo raskere blir den ferdig.

Sett den på medium varme å la den redusere til ønsket smaksgrad. Når den reduseres, må du igjen fjerne det skummet som vil dukke opp! Dette er igjen urenheter i kraften som flyter til overflaten gjennom prosessen. Skummer du bort dette ender du med en veldig ren og klar kraft.

Reduserer du til 50 % har du en kraft som egner seg veldig bra til for eksempel kjøttkaker i hverdagen. Eller en deilig gryterett, da den gir mer smak og fylde.

Ytterligere redusering

Gjenta prosessen.

Når du kommer til 10-20% av den opprinnelige kraften vil det naturlige gelatinet i kyllingen begynne vise seg. Kraften vil bli tykkere og tykkere, og tilslutt blir den som en glace i samme konsistens som honning.

Da sitter du igjen med noe som kalles Demi Glace. En veldig ren og konsentrert smak av kylling og de øvrige ingrediensene. Denne kan brukes som den er, over en god bit kylling, eller annen type kjøtt. Smak til med litt smør.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5