20-013

Friske sommerruller med ristede sesamfrø

30 min | Rask og enkel

Friske, knasende sommerruller med smaken av Asia.

Ingredienser

Kyllingfilet

4 ss
soyasaus
4 ss
flytende honning

Chilimayo

1 ts
sriracha
6 ss
majones

Fyll

1 stk
mango
4 stk
vårløk
1 stk
gulerot
0.5 stk
agurk
0.5 stk
krisp salat
50 g
bønnestrimler
100 g
sesamfrø
20 stk
vårrullblader/spring roll wrappers
1 potte
koriander

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Friske, knasende sommerruller med smaken av Asia.

Slik gjør du

Kyllingfilet

Forvarm ovnen til 185 grader.

Vend kylling i soya og honning. Stek kyllingfiletene i ovn på 185c i 20min, eller til de er gjennomstekt.

La de hvile i to minutter, skjær opp i passe tynne strimler.

Evt bruk ferdig Stekt & Skivet CLASSIC. Spiseklar rett fra pakken

Chilimajo

Bland sammen majones og sriracha saus. Smak til etter ønsket styrke.

Ønsker du å lage hjemmelaget chilimajones?

Du trenger

1 egg, romtemperert

matolje (ca 1dl)

sriracha chilisaus

salt og pepper

stavmikser

Fremgangsmåte: Ha ett romtemperert egg i et stort glass eller beholderen som følger med stavmikseren.

Sett stavmikser nedi glass/beholder slik at egget dekkes. Hold stavmikser nede i glasset hele tiden.

Hell i matolje uten å ta opp stavmikseren.

Skru på stavmikser og visp til du har en tykk masse. Føles majonesen for tynn, ikke ta opp stavmikser, men ha i mer olje! Du tenker kanskje at det er feil at du skal ha mer olje, men det er riktig. Egget emulgerer med oljen og mer olje gjør blandingen tykkere istedet for tynnere. Når du har passe tykkelse, ha i sriracha, salt og pepper – evt litt stitron eller lime

Fyll

Skjær opp mango, gulrot, krisp salat, vårløk og agurk i tynne strimler.

Rist sesamfrøene i en tørr panne på medium styrke til er gylne.

Hell opp lunket vann i en stor bolle, og bløtlegg et og et vårrullblad i ca 20 sek, (en av gangen). Vårrullbladene fås kjøpt både i asiatiske butikker og i dagligvare. Omtales av enkelte produsenter som spring roll wrappers. NB. kjøp de som ikke skal frityrstekes.

Legg bladet på en skjærefjøl, lag en stripe med chilimayo midt på vårrullbladet. Legg grønnsaker, kylling og mango på chili majonesen, topp med koriander. Brett inn sidene å begynn å rulle de stramt.

Desto strammere jo bedre og penere blir de.

Vend rullene i sesamfrøene.

Server gjerne med litt forskjellige dipper og sauser. For eksempel soya, chili majones, sweet chili, satay.