
Helstekt kylling med soya og honning
Ingredienser
Helstekt kylling
Ovnsbakte grønnsaker
Stuffing
Urtepaste
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Inviter gode venner eller familie på en deilig smaksopplevelse.
Slik gjør du
Helstekt kylling
Gni inn den hele kyllingen med salt.
Bland soya og honning til en marinade.
Er du ute i god tid kan du gjerne blande soya og honning til en marinade og legge den hele kyllingen i en pose med marinade over natten. Snu posen av og til slik at kyllingen får marinade jevnt fordelt. Dette gir et fantastisk saftig og godt resultat.
Stuffing
Riv opp brød og kutt opp urter og epler. Sauter epler og urter i smør og tilsett det opprevne brødet for å trekke opp det deilige smøret og urtene. Stuffing vil fungere som en svamp inne i kyllingen og trekke til seg masse god smak fra kyllingen under steking.
Fyll kyllingen med stuffingen og urtepaste. Bruk gjerne hyssing for å binde igjen lårbena.
Urtepaste
Ha urter, hvitløk og olje i en blender å blend til en paste, pesto konsistens.
Ovnstekte grønnsaker
Kutt opp alle grønnsaker og anrett i en ildfast form. Hell over litt olje, salt og pepper.
Legg kyllingen oppå grønnsakene, og hell over soya og honningmarinaden.
Steking
Forvarm ovnen til 180 grader.
Det er enklest å lykkes med kylling hvis man bruker steketermometer. Sett gjerne steketermometeret i låret til kyllingen, og still inn på 72 grader, eller ta ut kyllingen når termometeret når 72 grader om du ikke har digitalt termometer.
Stek kyllingen i 20 min på 180*C , og senk så til 160*c.
Det kan være en fordel å dekke til brystpartiet siste halvtimen, da brystet lettere kan bli tørt enn lårene.
Pensle med Soya og Honning underveis, gjerne hvert 10 minutt mot slutten av steketiden. Så får du en herlig glasert og velsmakende kylling.
Litt avhengig av størrelsen på kyllingen, vil stekingen stort sett ta mellom 70 og 100 minutter.
La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer i den for servering.