Nevada Berg

Ovnsgrillet kylling med rotgrønnsaker, hasselnøtter og salvie

60 min | God og lettlaget

Hel kylling stykket opp før steking, på en seng av rotgrønnsaker

Ingredienser

1 stk
liten kålrot
1 stk
søtpotet
3 stk
gulrøtter
1 stk
hvitløk, delt i to
1 håndfull
salvie
30 g
hasselnøtter
60 ml
olivenolje

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Hel kylling stykket opp før steking, på en seng av rotgrønnsaker

Slik gjør du

Grønnsaker

Rens og kutt kålrot, søtpotet og gulrøtter i tykke skiver og ha de i en stor ildfast form. Dryss salviebladene over blandingen.

 

Stykk opp kyllingen, og legg stykningsdelene over grønnsakene i formen.

TIPS: Hvis du tar vare på skroget kan du lage en god kyllingkraft av det.

Del hvitløken i to og legg i den ildfaste formen.

Dryss over hasselnøttene.

Hell over oljen og smak til med salt og pepper.

Bruk hendene til å blande alt godt sammen.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Sett inn kyllingen og la den steke i 1 time, til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene myke.

Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile i 15 minutter før du serverer.