
Ovnsgrillet kylling med rotgrønnsaker, hasselnøtter og salvie
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hel kylling stykket opp før steking, på en seng av rotgrønnsaker
Slik gjør du
Grønnsaker
Rens og kutt kålrot, søtpotet og gulrøtter i tykke skiver og ha de i en stor ildfast form. Dryss salviebladene over blandingen.
Stykk opp kyllingen, og legg stykningsdelene over grønnsakene i formen.
TIPS: Hvis du tar vare på skroget kan du lage en god kyllingkraft av det.
Del hvitløken i to og legg i den ildfaste formen.
Dryss over hasselnøttene.
Hell over oljen og smak til med salt og pepper.
Bruk hendene til å blande alt godt sammen.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Sett inn kyllingen og la den steke i 1 time, til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene myke.
Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile i 15 minutter før du serverer.


Kremet blomkålsuppe med kraft

Hjemmelaget kraft på hel kylling

Langtidsstekt kylling med karamellisert pære

Ovnsgrillet kylling med rotgrønnsaker, hasselnøtter og salvie

Kremet kyllinglår med byggryn og sopp

Høstlig kyllingsalat med tyttebærdressing

Øldampet helstekt kylling ala Ragnar

Karri kylling i tortilla wrap ala Hege