miso glaserte kyllingvinger

Miso glaserte kyllingvinger

20 min | Inspirerende

Bruk hele kyllingen, og lag noe godt ut av kyllingvingene.

Ingredienser

100 g
rød miso
50 g
honning
50 g
epler, revet
1 fedd
hvitløk, finhakket
20 g
ingefær, revet
20 g
smør
2 dl
soya
2 dl
mirin

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bruk hele kyllingen, og lag noe godt ut av kyllingvingene.

Slik gjør du

Vingene ble tilberedt med vinger stykket ut av hel Gårdsklekket kylling, og passer som en liten forrett.
Sauter Epler, hvitløk og ingefær i smør.
Tilsett honning, soya og mirin og gi det et oppkok. Ha i miso og kok det opp igjen.
La dette småkoke i 5 minutter. Ta det så av varmen. Blend blandingen i en blender til det er en slett og fin pure/paste.

Stek Kyllingvinger i panne med olje på høy temperatur for å karamellisere de godt. Etter noen minutter sett ned varmen til lav styrke. Tilsett miso blandingen og la dette steke litt med kyllingvingene. Tilsett litt og litt vann for å fullføre tilberedelsen av kyllingvingene. Det skal ikke dekkes med vann, det skal bare tilsettes vann for at det ikke skal bli tørt i pannen så det brenner seg.  Stek dem i ca. 10 minutter.

Server de ferdige kyllingvingene med litt kuttet vårløk, ristede sesamfrø og en liten klype med maldonsalt på toppen. Men pass på, miso er salt.