kraft

Hjemmelaget kraft på hel kylling

120 min | Inspirerende

Lag en nydelig kraft på hel kylling til bruk i varmende supper eller sauser.

Ingredienser

2 stk
gul løk
1 bunt
hvitløk
2 stenger
stangselleri
2 stk
gulrøtter
1 neve
timian
2 klyper
salt
1 klype
pepper
1 stk
laubærblad
1 ss
olivenolje

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lag en nydelig kraft på hel kylling til bruk i varmende supper eller sauser.

Slik gjør du

Grovkutt grønnsaker og fres i en stor gryte med litt olivenolje.

Legg i kyllingen/skroget og hell over vann så det dekker kyllingen/skroget.

Varm opp gryten på medium varme til det nesten begynner å koke, skru deretter ned til svak varme og la det hele trekke. Det skal ikke koke. Eventuelt kan hele gryten kan settes i ovnen på 75-80 grader. La det trekke 4-6 timer eller til kjøttet løsner fra benet.

Ta ut kyllingen og sil kraften. Har du brukt en hel kylling kan du lage en runde til med kraft etter du har fjernet kjøttet. Bare gjenta hele prosessen forklart over en gang til.

Kraften oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet, og har en holdbarhet på 5-7 dager. Kraften kan gjerne fryses. Et tips er å fryse den i en isbitform, så har du kraft lett tilgjengelig til bruk.

Bruk som base i supper og sauser, eller nyt som en kopp varmende buljong.

Hvis du har laget kraften på hel kylling kan kjøttet brukes i pasta, salater, som topping i supper eller nytes som den er.