Hjemmelaget kraft på hel kylling
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lag en nydelig kraft på hel kylling til bruk i varmende supper eller sauser.
Slik gjør du
Grovkutt grønnsaker og fres i en stor gryte med litt olivenolje.
Legg i kyllingen/skroget og hell over vann så det dekker kyllingen/skroget.
Varm opp gryten på medium varme til det nesten begynner å koke, skru deretter ned til svak varme og la det hele trekke. Det skal ikke koke. Eventuelt kan hele gryten kan settes i ovnen på 75-80 grader. La det trekke 4-6 timer eller til kjøttet løsner fra benet.
Ta ut kyllingen og sil kraften. Har du brukt en hel kylling kan du lage en runde til med kraft etter du har fjernet kjøttet. Bare gjenta hele prosessen forklart over en gang til.
Kraften oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet, og har en holdbarhet på 5-7 dager. Kraften kan gjerne fryses. Et tips er å fryse den i en isbitform, så har du kraft lett tilgjengelig til bruk.
Bruk som base i supper og sauser, eller nyt som en kopp varmende buljong.
Hvis du har laget kraften på hel kylling kan kjøttet brukes i pasta, salater, som topping i supper eller nytes som den er.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing