_-5 kopi
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ketchup med sesongens tomater

60 min | God og lettlaget

Passer godt til sandwich med stekt og skivet soltørket tomat, eller som dipp til kyllingvinger

Ingredienser

0.5 kg
røde tomater
4 ss
olivenolje
1 fedd
hvitløk
1 stk
liten sjalottløk
2 ss
tomatpuré
1 ss
brunt sukker
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
kajennepepper
1 ss
eddik 7 %

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Passer godt til sandwich med stekt og skivet soltørket tomat, eller som dipp til kyllingvinger

Slik gjør du

Start med å flå tomatene. Skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken. Kok opp vann og legg tomatene oppi til skinnet starter å slippe, ca 30 sekunder. Bruk en klype til å håndtere de varme tomatene. Legg dem rett over i isvann for å avkjøles.

Dra av skinnet på tomatene og skjær dem i båter. Fjern frøene slik at du bare sitter igjen med selve tomatkjøttet. Skjær i små terninger og kjør det så til en puré med en stavmikser eller i en liten foodprocessor.

Varm olivenolje i en liten gryte og tilsett finhakket hvitløksfedd og sjalottløk. Fres et par minutter til det er mykt og blankt. Tilsett tomatpuré, brunt sukker, salt, pepper og kajennepepper. Bland godt sammen.

Tilsett de miksede tomatene og eddik. Gi det et oppkok før du skrur ned temperaturen og setter på lokk. La det småputre ca 30 minutter. Sil så ketchupen gjennom en grovmasket sil. Eventuelt kan man kjøre alt sammen til en jevn puré med en stavmikser. Ha ketchupen over på egnede rene flasker eller glass, og oppbevar i kjøleskapet.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5