Spicy Cæsarsalat med grønnkål og chili
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Spennende vri på klassikeren, laget av Gitte og Filip.
Slik gjør du
Stek baconet i panne til det er sprøtt.
Kutt brødet i terninger. Sett ovnen på 220 grader, legg brødbitene utover et bakepapir på en stekeplate, dryss over litt olivenolje og la bitene steke i ovnen ca. 10-15 minutter til de er sprø og gyldne. Avkjøl.
På et stort fat legger du en blanding av romanosalat og grønnkålsalat, og så lager du rømmedressingen.
Bland seterrømme, litt majones, godt med presset hvitløk, litt chili, salt og pepper i en skål. Smak deg fram til om du ønsker mer krydder eller majones. Bland inn 50 gram raspet parmesanost og en klunk olivenolje.
Vend dressingen inn i salaten, hell over krutonger og legg kyllingen på toppen.
TIPS: Det er også kjempegodt med grillet kylling i denne salaten. Surr kyllingfileten i bacon og legg den på grillen. Når den er ferdigstekt, skjærer du den i halvtykke skiver.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing