Confitert kyllinglår
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En spennende, utfordrende og imponerende oppskrift
Slik gjør du
Confiterte kyllinglår
Forsalt lårene i 30 minutter til en time, ut ifra ønsket tidsbruk og saltpreg.
Skyll av saltet og tørk lårene. Ha alt i en kasserolle slik at oljen dekker lårene og la dette småkoke i ca. 2 timer (NB: Skal ikke frityrsteke). Brunes i pannen før servering.
Karamellisert sellerirot
Forvarm en panne.
Kutt selleriroten i terninger. Ha olje i pannen og brun av terningene. Ha så i vann. La terningene koke til de er møre. Hell ut vannet, ha i smør og så melk. Lag puré med stavmikser, smak til med sherryeddik og salt.
Brunet løk
Del småløken i to. Ha olje i en panne og brun løken godt. Mot slutten har du i smøret og glaserer dem. Smak til med salt.
Morkelsaus
Forvarm en kasserolle. Kutt sjalottløken i terninger og sjampinjongen i skiver
Ha i olje og brun av løk, timian, hvitløk og sjampinjong. Ha i tomatpure og brun av i ett minutt. Tilsett rødvin og reduser. Tilsett så kraften og kok i 10 minutter. Del morklene i to og sørg for at de ikke inneholder sand. Ha dem i sausen. Smak til.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing