19.002

Confitert kyllinglår

180 min | Smaksrik

En spennende, utfordrende og imponerende oppskrift

Ingredienser

0 kg
KYLLINGLÅR:
4 stk
kyllinglår
0 kg
50 g salt
0 kg
1 l solsikkeolje
0 kg
1/2 hvitløk
0 kg
1 kvast timian
0 kg
SELLERIROT:
0 kg
1 sellerirot, skrelt
0 kg
2 dl vann
0 kg
1 ss solsikkeolje
0 kg
1 ss sherryeddik
0 kg
2 ss smør
0 kg
1 dl melk
0 kg
Salt og pepper
0 kg
BRUNET LØK:
0 kg
100 g småløk, skrelt
0 kg
2 ss solsikkeolje
0 kg
2 ss smør
0 kg
Salt
0 kg
MORKELSAUS:
0 kg
2 sjalottløk, skrelt
0 kg
2 sjampinjong
0 kg
2 ss solsikkeolje
0 kg
1 kvast timian
0 kg
1 fedd hvitløk, revet
0 kg
1 ss tomatpuré
0 kg
1 dl rødvin
0 kg
5 dl kyllingkraft
0 kg
50 gram morkler, vasket godt
Nyhet
Confitert kyllinglår med karamellisert sellerirot, brunet løk og morkelsaus

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En spennende, utfordrende og imponerende oppskrift

Slik gjør du

Confiterte kyllinglår:

Forsalt lårene i 30 minutter til en time, ut ifra ønsket tidsbruk og saltpreg.

Skyll av saltet og tørk lårene. Ha alt i en kasserolle slik at oljen dekker lårene og la dette småkoke i ca. 2 timer (NB: Skal ikke frityrsteke). Brunes i pannen før servering.

Karamellisert sellerirot:

Forvarm en panne.

Kutt selleriroten i terninger. Ha olje i pannen og brun av terningene. Ha så i vann. La terningene koke til de er møre. Hell ut vannet, ha i smør og så melk. Lag puré med stavmikser, smak til med sherryeddik og salt.

Brunet løk:

Del småløken i to. Ha olje i en panne og brun løken godt. Mot slutten har du i smøret og glaserer dem. Smak til med salt.

Morkelsaus:

Forvarm en kasserolle. Kutt sjalottløken i terninger og sjampinjongen i skiver

Ha i olje og brun av løk, timian, hvitløk og sjampinjong. Ha i tomatpure og brun av i ett minutt. Tilsett rødvin og reduser. Tilsett så kraften og kok i 10 minutter. Del morklene i to og sørg for at de ikke inneholder sand. Ha dem i sausen. Smak til.

Nyhet
Confitert kyllinglår med karamellisert sellerirot, brunet løk og morkelsaus