19-031 vaffel

Black American Waffles med kyllingfilet

40 min | God og lettlaget

Salt og søtt i en spennende kombinasjon

Ingredienser

Sort vaffelrøre

125 g
hvetemel
0.5 pk
tørrgjær
0.7 dl
vann
0.7 dl
melk
30 g
sukker
1 klype
salt
40 g
smeltet smør
1 ss
olivenolje
2 stk
egg, delt i to
1 g
konditorfarge (sort)

Ovnsstekt bacon

15 skiver
bacon
1 håndfull
frisk rosmarin
1 klype
sort pepper

Glaserte bjørnebær

200 g
lønnesirup
200 g
bjørnebær

Flammegrillet Kyllingfilet

1 pk
Flammegrillet kyllingfilet/2 pk Gårdsklekket kyllingfilet
Nyhet
Black American Waffles - med kyllingfilet, ovnsbakt bacon og glaserte bjørnebær

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Salt og søtt i en spennende kombinasjon

Slik gjør du

Sort vaffelrøre

Bland de tørre og våte ingrediensene, og pass på at smøret ikke er for varmt for gjæren.

Når røren er en jevn sort masse skal eggehvitene vispes og foldes forsiktig inn.

La røren heve i 30 minutter.

Stek med litt smør i vaffeljernet.

 

 

Bacon

Sett stekovnen på 220 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, legg baconskivene side om side og strø finskåret rosmarin og litt sort pepper over dem.

Sett stekebrettet i ovnen 15 minutter. Husk å snu brettet etter at halve tiden er gått.

Ta brettet ut og legg baconskivene på kjøkkenpapir for å la de tørke og kjøle seg ned.

Bruk tre av skivene til å lage baconsmuler. Dette kan enkelt gjøres ved å hakke disse med en kniv.

Glaserte bjørnebær

Hell lønnesirup i en stekepanne på medium varme, legg bærene i pannen og pass på at du dekker bærene i sirupen. NB! De skal ikke koke.

Ta stekepannen av varmen og avkjøl i 20-30 minutter. Rist litt i pannen av og til for å sikre at bærene er helt dekket av sirupen.

 

Flammegrillet kyllingfilet

Flammegrillet kyllingfilet er ferdigstekt og klar til å spises. Om du ønsker den varm kan det gjøres raskt i stekepannen med ett minutt på hver side.

Har du Gårdsklekket kyllingfilet, stek etter anvisning på pakken

Legg opp vaffel, bacon og kyllingfilet. Dryss over gleserte bjørnebær.

Nyhet
Black American Waffles - med kyllingfilet, ovnsbakt bacon og glaserte bjørnebær